Imediat după instalarea noii administrații locale, în ședința ordinară din data de 26 iulie 2012, primarul Cătălin COMAN a propus în Consiliul Local proiectul de hotărâre prin care se stabilea noua organigramă a Primăriei și statele de funcții ale aparatului de specialitate al primarului și ale unităților subordonate. Cu această ocazie, au fost decapitate 2 direcții din Primărie, și a fost creată o singură structură condusă de un director general, care a preluat atribuțiile celor desființate.
Cum este normal în situațiile în care conducerile primăriilor se schimbă după alegeri, noii șefi vin cu oamenii partidului sau cu clientela politică, fiind puși în situația de a lua decizii pe muchie de cuțit. O astfel de decizie l-a adus alături de COMAN pe primarul perdant din Rădășeni, Paul BUHLEA (PSD), care după 3 mandate a pierdut alegerile tocmai când USL era pe cai mari, contra unui PDL-ist (sic!).
Terenul a fost pregătit prin hotărârea Consiliului Local Fălticeni nr.56/26.07.2012, din cuprinsul căreia fac parte integrantă anexele referitoare la organigramă și la statele de funcții. Oricât ar fi de curioși contribuabilii din Fălticeni, aceste anexe nu pot fi găsite pe site-ul Primăriei, alături de hotărâre.
Constantin PARASCA, de la Poliția Locală, a contestat în instanță legalitatea actelor prin care a fost înlăturat și răsplata nu s-a lăsat mult timp așteptată, acesta fiind trimis în exil să patruleze prin zona stației de epurare. Nu că n-ar fi fost obiective mai importante decât câmpurile din Țarna Mică, gen Muzeul de Artă Ion Irimescu, care adăpostește piese de valoare inestimabilă, nepăzite vreme de câteva ceasuri pe zi, pe motivul că nu sunt suficienți polițiști locali. De precizat că, în condițiile în care alți directori ai Primăriei au făcut pasul înapoi prin demisia din funcțiile respective, s-ar fi cuvenit să li se propună decapitaților, în scris, posturile eliberate.
Fostul șef al Poliției Locale, care este absolvent al Institutului de Marină și a finalizat un master în administrație publică, având o experiență apreciabilă ca șef al gardienilor publici și al polițiștilor locali din Fălticeni, s-a adresat mai întâi Prefecturii Suceava, de la care n-a obținut mare lucru, după care a apucat calea tribunalelor, chemând în judecată Primăria municipiului Fălticeni prin primarul Gheorghe Cătălin COMAN, la Secția de contencios administrativ a Tribunalului Suceava.
Ulterior a fost introdus în cauză și Consiliul Local al municipiului Fălticeni, fostul șef al Poliției Locale cerând instanței să constate că actul emis de consilieri în primele ședințe de după alegeri este nelegal, prin emiterea acestuia aducându-i-se prejudicii.
Instanța s-a pronunțat în favoarea reclamantului, fapt ce poate conduce la plata de la buget, pe o anumită perioadă, a doi șefi ai Poliției Locale: BUHLEA și PARASCA, pentru aceleași atribuții. Prin sentința 5007 de joi, 20 iunie 2013, cu mențiunea că este pronunțată cu drept de recurs, Tribunalul Suceava a admis cererea, a constatat nelegalitatea HCL nr.56/26.07.2012 și a obligat Consiliul Local la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1000 lei.
Sorin NICA
Ziarul de pe Net
Salariile pe care instanta ii obliga sa le plateasca trebuie platite de Coman personal, in solidar cu cei care l-au invatat sa faca prostia aia de organigrama ( probabil desteapta aia de secretara si juristii primariei ).
da… ar fi frumos, ar da dovada ca administratia locala stie sa isi recunoasca greselile si sa dea dovada de maturitate si corectitudine nu doar fata de fostii angajati, ci si fata de votantii si locuitorii din Falticeni … asteptam acest lucru …