În timp ce alte unităţi medicale duc lipsă de aparatură pentru intervenţii, la Spitalul din Fălticeni un echipament de ultimă generaţie este ţinut de 2 ani, ca piesă de mobilier.
Potrivit directorului Mircea LUPU, aparatul folosit pentru tratarea afecţiunilor articulare nici nu a fost scos din cutie, pentru că ortopedul şi chirurgul nu ştiu să-l folosească.
Spitalul din Fălticeni a plătit pentru aparat 27.000 de lei, iar ca să poată acoperi suma a cerut şi ajutorul primăriei.
“Din păcate, până în ziua de astăzi nu s-a făcut nicio intervenţie chirurgicală sau extrageri de corpuri.
L-am cumpărat pe baza referatului făcut de medicul ortoped și mi-a promis că va face cândva cursul,
numai că aceste cursuri nu se fac așa când vrem noi. Eu nu sunt medic, sunt economist și mi s-a cerut să fac această achiziție, pe bază de referat. L-am adus cu bună credință, nu am nimic personal cu dl. doctor care este un bun specialist. De altfel, i-am asigurat tot instrumentarul și aparatura solicitată de când este la unitatea noastră ”, a declarat managerul MIRCEA LUPU.
Echipamentul ar putea fi folosit pentru investigarea şi tratarea afecţiunilor la articulaţiile de umăr, şold şi gleznă.
Aparatul pentru bolile articulare nu este singura investiţie păguboasă.
Unitatea medicală din Fălticeni a mai cumpărat, în 2011, o linie de intervenţie laparoscopică, la care adresabilitatea este foarte redusă pentru că pacienţii se tratează in general în centrele universitare. Doar 29 de operații au fost efectuate până în prezent cu aparatura care a costat 156.320 lei.
De altfel, directorul LUPU s-a plâns și de gradul de ocupare a paturilor pe secția de chirurgie a spitalului, unde în luna august au fost înregistrați 60 de pacienți, iar în luna septembrie 53 de pacienți. “Majoritatea pacienților se adresează marilor centre universitare, în detrimentul spitalelor mici cum este al nostru. Și accesul este destul de dificil la secția noastră, care este la etaj, pe scări înguste. Nu aș vrea să se înțeleagă că vom face o reducere a numărului de paturi sau se va închide secția, doar că aceasta este situația în acest moment. Sunt convins că aceste probleme vor dispărea după ce ne vom muta în noua clădire”, a precizat directorul Spitalului municipal Fălticeni, ec. Mircea LUPU.
Dan Pascaru
Ziarul de pe Net
poate noua cladire se va termina totusi mai repede pentru a nu se inchide nici o sectie din spital , pentru ca oamenii din oras si din imprejurimi au dreptul la asistenta medicala si conditii de spitalizare de calitate.
Dupa cum au evoluat lucrarile in 2013, cu siguranta se vor termina in 20….
Felicitari conducatorilor iubiti (si votati)!