*acesta a fost prins băut la volan cu două zile înainte să fie numit șef al DGA Suceava, când se întorcea acasă, după ce ar fi sărbătorit cu subalternii de la poliție și cunoscuți din alte instituții publice
*în conformitate cu legislația în vigoare, comisarul-șef GAGIU nu mai poate activa ca ofițer MAI și își va pierde locul de muncă
Sentință definitivă în dosarul fostului șef al Poliției Fălticeni, comisarul-șef Constantin GAGIU, care a condus pe un drum public sub influența băuturilor alcoolice. Mai exact, acesta a dat nas în nas cu un echipaj de la Suceava în noaptea de 29/29 octombrie 2011 însoțiți, în mod curios, de cagulați, care l-au dus la Spitalul municipal Fălticeni pentru a i se recolta probe biologice după ce a refuzat proba cu etilotestul.
Dacă la început concentrația de alcool era de 2,1 g/l alcool pur în sânge, după contestarea probei și revizuirea ei, rezultatul final a fost de 0,78 g/l alcool pur în sânge. Curtea de Apel Suceava l-a achitat pe polițistul GAGIU, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să îl condamne la un 1 de închisoare cu suspendare și 3 ani perioadă de încercare, pentru o îmbibație alcoolică de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Conform site-ului Înaltei Curți de Casație și Justiție, sentința definitivă a fost pronunțată în data de 18.10.2013.
Iată decizia judecătorilor:
“În temeiul dispozițiilor art.87 alin.1 din OUG nr.195/2002 pentru savârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o îmbibație alcoolica peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, condamna pe inculpatul GAGIU CONSTANTIN la pedeapsa închisorii în cuantum de 1 ( un) an. Interzice inculpatului exercițiul drepturilor prevazute de art.64 lit.a teza a II-a și lit.b Cod penal în condițiile prevazute de art.71 alin.2 Cod penal. În temeiul art.81 Cod penal dispune suspendarea condiționata a executarii pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani stabilit potrivit art.82 Cod penal. În temeiul art.359 Cod procedura penala atrage atenția inculpatului asupra nerespectarii dispozițiilor art.83 Cod penal. În temeiul art.71 alin.5 Cod penal pe durata suspendarii condiționate a executarii pedepsei dispune suspendarea executarii pedepsei accesorii. În temeiul art.191 Cod procedura penala obliga inculpatul la plata sumei de 1000 ron cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul partial cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pâna la prezentarea aparatorului ales, în suma de 50 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva.”
Dosarul lui Constantin GAGIU a fost unul controversat, mai ales că întâlnirea acestuia cu echipajul sucevean venea cu două zile înainte să fie numit oficial șef al Direcției Generale Anticorupție Suceava. Ulterior, presa a speculat faptul că un fost polițist fălticenean, plecat din sistem, ar fi încercat să îl ajutat pe Constantin GAGIU să obțină o alcolemie mai mică, însă informația nu a fost confirmată în mod oficial. Polițistul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, însă în cantități mici și deoarece avea dureri de burtă.
După perioada de concediu ce a precedat prinderea sa de către colegi, GAGIU a ocupat funcții în cadrul unor secții de poliție rurală, după care a revenit pe o funcție în cadrul Poliției municipale Fălticeni.
Sorin NICA
Ziarul de pe Net
sursa foto: www.reporterntv.ro