Prefectul FLORIN SINESCU consideră că nu sunt probleme cu politizarea învăţământului în ceea ce priveşte instalarea directorilor.
El crede că numirile cu delegare nu afectează calitatea politicii manageriale a unităţilor de învăţământ, ştiut fiind faptul că ocuparea oficială a posturilor de directori se va face în 2014 şi 2015.
Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiilor de director sau director adjunct a fost organizat în anul 2008, în prezent toţi cei 260 de directori din judeţ fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului.
SINESCU recunoaşte că subiectul a fost dezbătut cu sindicaliştii care au acuzat politizarea acestui sector, dar declară că oamenii cu funcţii de conducere “trebuie să ştie să gestioneze activităţile interne.
Inspectoratul Şcolar a delegat aceste atribuţii, urmând să organizeze concursurile, deci din punctul meu de vedere directorii au avut ca prim element pregătirea profesională, nu există o abordare politică.
În şcoli nu se face politică !
Ne dorim ca directorii să se implice în învăţământ, iar posturile se vor ocupa prin concurs”.
Situaţia cu provizoratul directorilor de şcoli se regăseşte şi la nivelul Inspectoratului Şcolar – 30 de inspectori de specialitate sunt numiţi prin delegaţie şi nu în urma unui concurs.
Dan PASCARU
Ziarul de pe Net