Sacrificarea mieilor de Paşte nu se va mai face în centre de tăiere provizorii, avizate de Direcţia Sanitară Veterinară, ci doar în abatoare.
Conducerea instituţiei a precizat că derogările care se făceau în anii precedenţi nu mai sunt posibile.
Orice crescător care va dori să vândă miei în pieţe şi în alte puncte autorizate va trebui să aducă dovada că animalul a fost sacrificat într-un abator, conform normelor sanitar-veterinare.
Legea se aplică şi în cazul tăierilor care se vor face direct la stâne, dar în aceste cazuri verificările vor fi extrem de dificile.
Direcţia Sanitară Veterinară a menţionat că noile măsuri urmăresc creşterea gradului de siguranţă în rândul cumpărătorilor, astfel încât să scadă numărul toxiinfecţiilor alimentare.
Tocmai de aceea punctele de tăiere temporare nu mai sunt acceptate deoarece normele de igienă nu erau respectate întocmai.
Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net
Mi se pare o masura foarte buna.