Clădirea care a adăpostit ultima dată Oficiul Agricol şi o vestită cramă este pe cale să se prăbuşească, fiind ocolită chiar şi de oamenii străzii din cauză că nu mai prezintă siguranţă.
În ziua în care am făcut fotografiile doar câinii mai mişunau prin zonă.
De când au început lucrările la reţelele de apă şi canalizare de pe strada Sucevei, locul a devenit depozit de piatră şi nisip pentru firma 3T CONSTRUCT şi, normal, de tot felul de gunoaie aruncate fără probleme de nimeni nu ştie cine.
Clădirea şi anexele de pe strada Sucevei au fost atribuite de Consiliul Judeţean spre folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, cu obligaţia ca aceasta să asigure finanţarea reparaţiilor.
Fondurile se lasă de mult aşteptate şi, probabil, nu vor ajunge niciodată pentru acest obiectiv, aşa încât deznodământul e uşor de bănuit.
Dan PASCARU
redactor de știri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net
Păcat de ea, era o clădire atât de frumoasă, cu o grădină minunată, o priveliște deosebită și o amplasare perfectă…
Stimate domnule Alexandru Rădulescu,
Deplîngeaţi zilele trecute, în calitatea dvs. de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, starea unor clădiri publice şi vă exprimaţi uimirea faţă de dezinteresul arătat ani de-a rîndul de înaintaşi ai dvs.
Clădirea de mai sus, stimate domnule vicepreşedinte, este în “curtea” dvs., aparţine consiliului judeţean cam de prin 2002-2003, cînd primarul Cornia a pierdut-o în instanţă în favoarea preşedintelui Mîrza. Este adevărat că ulterior a fost dată IPS Pimen, dar IPS Pimen a vrut de la judeţ şi bani pentru renovare, bani nu a primit şi a dat darul înapoi.
Ajunşi în acest punct, vă ofer un pont. Decît să mai (de)plîngeţi degeaba, vorbiţi cu partenerii dvs. din Euroregiunea Prutul de Sus, austriecii din Karintia, şi povestiţi-le că imobilul de pe strada Sucevei a fost cîndva consulat austriac. Poate le atingeţi coarda sensibilă şi-i atrageţi într-un proiect comun de finanţare a lucrărilor de reabilitare.
Tschuss!
Mai bine vorbesc ăştia cu cei de la HEBERGER Rădăuţi, ăia de produc OSB în locul PAL-ului. Poate-şi fac şi ei acolo săracii un depozit de rumeguş…