Între 15 și 18 octombrie, un colectiv de inventatori de la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității Ștefan cel Mare a participat la Salonul de invenţii şi inovaţii INVENTIKA 2014 și la Salonul Cercetării Românești, ambele organizate în cadrul Târgului Tehnic internațional București TIB, sub egida Ministerului Educației Naționale.
În cadrul Salonului de invenții și inovații, inventatorii suceveni au expus 8 invenții, iar la Salonul cercetării au prezentat 10 direcții de cercetare.
La ambele saloane realizările colectivului au fost însoțite de prezentări practice sub formă de standuri.
În urma evaluării invențiilor de către juriul internațional, colectivul de inventatori a obținut cel mai mare succes de până acum la asemenea saloane, respectiv două medalii de aur, una oferită de organizatorii Salonului, iar cealaltă oferită în plenul ședinței de închidere a Salonului de către Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru participarea la Salonul Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii PRO INVENT 2014 ( 19-21 martie, Cluj-Napoca ).
Ambele medalii de aur au fost acordate invenției intitulate „Sistem senzorial pentru tomografia fotoacustică”.
De asemenea, 5 invenții au fost medaliate cu argint : „Spectromicroscop modular complex”, „Sistem spectromicroscopic pentru volume reduse de probă”, „Biosenzor portabil pentru glucoză și colesterol”, „Tablou pentru ecranarea electromagnetică a încăperilor” și „Detector de radiații electromagnetice de joasă frecvență și procedeu de obținere a acestuia”.
Invenția „Dispozitiv pentru determinarea anizotropiei produselor alimentare” a obținut medalia de bronz.
Dan PASCARU