*el și-a dat acordul ca o secvență din pelicula BD la munte și la mare să fie folosită în clipul de promovare al aeroportului Salcea
Luna și cetățeanul de onoare – după ce în octombrie i-au conferit titlul de Cetățean de Onoare al județului patriarhului DANIEL, aleșii suceveni îi vor atribui aceeași distincție regizorului și scenaristului MIRCEA DRĂGAN, în ședința de pe 9 noiembrie.
“Îndrăgostit de Bucovina, maestrul a ales pentru scenele din filmele istorice locații precum Suceava, Voroneț, Sucevița, iar la realizarea filmului istoric FRAȚII JDERI a surprins atât frumusețea satului Mitocu Dragomirnei, cât și a mănăstirii cu același nume, implicând în grandiosul său proiect peste 600 de săteni, dintre care peste 200 de copii din localitate” spune președintele CJ CĂTĂLIN NECHIFOR în expunerea de motive.
În vârstă de 83 de ani, DRĂGAN s-a născut în județul Dâmbovița și a regizat Neamul Șoimăreștilor, Columna, seria Brigada Diverse, Frații Jderi, Aurel Vlaicu, Brațele Afroditei, Cucoana Chirița și Atac în bibliotecă.
O secvență de câteva secunde din BD la munte și la mare, avându-i în prim plan pe DEM RĂDULESCU și IURIE DARIE, a fost folosită, cu acceptul lui DRĂGAN, pentru promovarea aeroportului modernizat de la Salcea.
DAN PASCARU
A surprins frumusețea bla-bla-bla și a implicat în film șase sute de săteni… Da, sătenii au fost implicați, dar pe degeaba, pe vremea lui Ceaușescu figuranții nu erau plătiți, erau aduși la filmări de secretarii de partid. De asta se lăuda și Nicolaescu cu recordul mondial, miile de figuranți folosiți în daciadele lui, în realitate soldați în termen scoși la ordin și săteni de-ai lui Nechifor. Da’ e bine și-așa, după cel mai tare cinematograf din Europa de Est, iată încă un pas spre Suceava – capitală culturală europeană!