Universitatea Ştefan cel Mare Suceava a reprezentat România, pentru a 3 -a oară, la competiţia internaţională de creare de produse alimentare eco-inovative Ecotrophelia Europe, în cadrul Târgului Internaţional de Industrie Alimentară SIAL Paris.
Echipa Facultăţii de Inginerie Alimentară a fost cooordonată de conf.univ.ec.dr.ing. Adriana Dabija şi formată din Loredana-Elena Sîrghie, Mariana-Violeta Bejinariu, Ecaterina-Flavia Iloaei, Ovidiu-Marian Apetrei, Alexandru-Iulian Buchi şi Alexandru Buţerchi.
Dintre cele 15 ţări participante, România s-a clasat pe poziţia a 5 –a, primele locuri fiind reușite de Franţa, Belgia, Marea Britanie şi Germania.
Fiecare proiect a fost evaluat pe baza a 10 criterii şi a unei grile de 70 puncte, juriul acordând în final premii în valoare de 13.000 euro.
ForestROut, produsul pe care echipa USV l-a propus pentru această competiţie internaţională, face parte din categoria conservelor de păstrăv tip pastă, în compoziţia căruia intră doar ingrediente naturale, fără adaos de aditivi alimentari.
Unicitatea produsului constă în faptul că, într-un singur ambalaj, se regăsesc 3 conserve de păstrăv tip pastă : păstrăv cu merişor şi hrean, păstrăv cu gălbiori şi leurdă şi păstrăv cu flori de soc, albăstrele şi cimbrişor.
DAN PASCARU