- în plină campanie electorală, social-democrații suceveni au parte de surprize chiar din sânul partidului
- după ce, luni, Eugen Bejinariu a fost vizat în clar de DNA în dosarul Microsoft 2, miercuri primarul de Vulturești s-a îmbătat în sediul primăriei și s-a oprit cu mașina de serviciu în autoturismul condus de tovarășul său de pahar, secretarul comunei
- în urmă cu câteva săptămâni, unul dintre primarii de tradiție ai PSD, Brăduț Avrămia, de la Forăști, și-a pierdut mandatul deoarece i-a vândut soției sale un teren al comunei
Organizația județeană a PSD Suceava și-a propus și a reușit să își dea în petec la alegerile parlamentare din acest an, ca o continuare a eșecului pe care l-a înregistrat la alegerile locale, când, deși stăpânea județul sub comanda lui Cătălin Nechifor, a luptat și s-a înfrânt categoric în fața lui Gheorghe Flutur.
- Eugen Bejinariu, un deputat mai cunoscut și mai apreciat la București
Spunem că PSD și-a propus să își dea în petec dat fiind faptul că a acceptat pe primul loc pe lista de candidați de la Camera Deputaților pe Eugen Bejinariu, un fost ministru despre care se știa de cel puțin 2 ani că este vizat de o anchetă a DNA în vestitele dosare Microsoft. Este drept că Bejinariu a fost împins pe primul loc de conducerea centrală a partidului, după ce lista inițială cu care a plecat în buzunar, la București, președintele PSD Suceava Ioan Stan îl avea în frunte pe Cătălin Nechifor și pe Bejinariu pe locul 3.
Citește și :
https://www.ziaruldepenet.ro/2016/10/26/stan-si-bejenariu-in-fruntea-listelor-psd/
După întâlnirea cu Liviu Dragnea, lista de la Camera Deputaților a suferit modificări serioase, unii candidați au dispărut (vezi cazul Mirela Adomnicăi și Florin Sinescu), alții au făcut schimb de locuri (vezi cazul Nechifor cu Bejinariu).
În cazul Nechifor există două explicații: lista de deputați nu putea avea în frunte pe cineva care tocmai a picat testul alegerilor locale, un pierzător angajat ca director adjunct al Servicii Comunale Rădăuți, societate aflată sub aripa primarului PSD Nistor Tătar. Cea de-a doua explicație este că Eugen Bejinariu este mai cunoscut și mai apreciat la București decât la Suceava, iar deciziile în PSD se iau de la centru.
Cu solicitarea de punere sub acuzare a deputatului Eugen Bejinariu, PSD se poate lăuda că a mai pierdut un posibil prim-ministru, dar a câștigat un viitor lider, fiind cunoscut faptul că în PSD se poate ajunge cu ușurință la șefia partidului după un asemenea episod.
- Ioan Stan, un președinte forțat să iasă la luptă, dar neconvingător ca prezență publică
Săptămâna aceasta, deputatul Ioan Stan, omul care a preluat partidul după locale prin ordin de la Teleorman, a ieșit la rampă în mass-media pentru a prezenta oferta politică. O idee nefericită, deoarece nu este obișnuit să comunice în public, fiind mai degrabă un om al comunicării în interiorul partidului, care a promovat chipuri tinere din organizații pentru a reprezenta PSD.
Lipsa unui bun comunicator la nivelul organizației județene care să îl contracareze pe președintele PNL Gheorghe Flutur se simte, iar campania PSD pare mai degrabă anemică. Lipsa cursivității discursului și stângăcia în exprimare nu fac decât să pună într-o lumină prostă atât partidul, cât și pe președintele Stan.
- Primarul Salamaha, un edil care s-a ciocnit și cu paharul, și cu tovarășul de pahar
Despre primarul comunei Vulturești, Cornel Salamaha, stimabilul edil care s-a urcat beat la volanul mașinii primăriei și s-a ciocnit tocmai cu secretarul comunei la aproape un kilometru de locul de muncă ce să mai spunem ? Încă o tânără speranță social-democrată, care s-a născut talent și a murit speranță. Edilul se poate apăra cu faptul că și secretarul era beat, nu doar el, și ciocnirea a fost una echitabilă de vreme ce amândoi au îndrăznit să creadă într-un produs românesc de la Renault, respectiv Dacia Logan.
Citește și:
- Primarul Brăduț Avrămia a vândut soției un teren al comunei care era destinat cumnatului său plecat în strănătate
Un alt caz de ales local PSD ,care s-a transformat din aducător de voturi în piatră de moară legată de gâtul partidului său, este Brăduț Avrămia, fostul primar al comunei Forăști.
Edil cu state vechi, Avrămia a fost depistat în conflict de interese de ANI, decizia rămânând definitivă la Curtea de Apel, iar prefectul Constantin Harasim l-a suspendat din funcție pe 28 octombrie a.c.
La Forăști vor fi organizate noi alegeri pentru primar, până atunci atribuțiile lui Avrămia fiind îndeplinite de viceprimar.
Pesedistul Avrămia a emis, încheiat și semnat acte administrative și juridice în baza cărora Primăria a vândut soției sale un teren în suprafață de 811 mp, teren aflat în proprietatea privată a comunei. Potrivit declarației ex-primarului, terenul era destinat cumnatului său, care la acel moment se afla în străinătate.
El a contestat decizia ANI, însă Înalta Curte de Casație și Justiție nu i-a dat câștig de cauză și a hotărât că s-a aflat în conflict de interese.
Citește și:
Cum o asemenea concurență, lui Gheorghe Flutur nu îi rămâne decât să își ascundă o parte din candidați(pe unii îi poate trimite la coafor pe banii partidului) și să încerce să vorbească cât mai puțin până la alegeri pentru a nu strica ceea ce PSD i-a oferit pe tavă: o nouă victorie pe anul acesta.
SERGIU JIPA
Ziarul de pe Net