Municipiul Fălticeni este mai puțin reprezentat pe listele unor partide politice cu tradiție, dar apare în lista unei formațiuni noi, închegate în jurul lui Marian Munteanu, liderul Mișcărilor Studențești și simbolulul Pieței Universității.
Locurile 2 și 3 de pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a Alianței Noastre România sunt rezervate orașului de pe Șomuz, prin lectorul universitar Dan Nicolae Popescu și Emanuel Manolea.
-
“Politica românească are nevoie de un suflu nou, de oameni care nu s-au compromis în profesiune”
Dan Nicolae Popescu face parte din conducerea organizației ANR Filiala Suceava și este un apropiat al inițiativelor civice întreprinse de-a lungul timpului de Marian Munteanu.
„Îl admir pe Marian Munteanu încă din liceu, din timpul evenimentelor din Piaţa Universităţii. Ca participant la grevele studenţeşti din 1995 la UAIC Iaşi (când ministrul educaţiei era Liviu Maior de la PDSR, azi PSD), am aderat la principiile organizaţiei Mişcarea pentru România, inițiată de Marian Munteanu, în perioada 1992-1995. M-a atras în special ideea iniţierii unui program de selectie si pregãtire a tinerilor pentru sprijinirea procesului de împrospãtare a clasei politice, considerând drept criterii de promovare competenta si profesionalismul, în spiritul Punctului 5 al Proclamaţiei de la Timişoara”, ne-a declarat Dan Nicoale Popescu, locul 2 pe lista ANR pentru Camera Deputaților.
Născut la Fălticeni în anul 1974, este absolvent al Liceului Teoretic „Nicu Gane” din localitate, licențiat în filologie (engleză și română) și doctor în filologie (literatură anglo-americană) al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Dan Nicolae Popescu lucrează ca lector universitar doctor la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, este îndrumător de lucrări de licență, disertație și Gradul didactic I. De asemenea, se numără printre membrii fondatori ai Asociației pentru Studii Anglofone „Silvia Manoliu” (SMAAS).
Este fiul regretatului profesor Vasile Popescu, fostul director al Casei de Cultură din Fălticeni, unul dintre cei care au luptat ca imobilul din strada Maior Ioan să nu fie spoliat de Fundația pentru Tineret Suceava.
Dan Popescu este căsătorit și are un copil.
Ca orientare politică, se descrie prin câteva cuvinte care îl definesc: conservator, patriotic, naţional-creştin, democrat.
“Politica românească are nevoie de un suflu nou, de oameni care nu s-au compromis în profesiune, chiar dacă sunt inocenţi în politică”, a concluzionat candidatul ANR, Dan Nicolae Popescu.
-
“România are nevoie de un capital autohton puternic, care să ofere un viitor copiilor noştri”
Cel de-al doilea candidat al Alianței Noastre România din municipiul Fălticeni este Emanuel Manolea, un tânăr care, la fel ca Dan Nicolae Popescu, nu a mai activat în politică până acum.
“În anii de facultate, am fost membru împreună cu Dan Popescu al unui grup de studenţi de orientare naţional-creştină, condus de cercetător-doctor în istorie Corneliu CIUCANU (continuatorul lui Gheorghe BUZATU, istoric dedicat cunoaşterii adevărului istoric despre România interbelică şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial), bun prieten al lui Marian Munteanu”, spune candidatul ANR.
Emanuel Manolea s-a născut la Fălticeni în anul 1975, a absolvit cursurile Liceului Teoretic „Nicu Gane” și este licențiat în istorie la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
După doi ani petrecuți la catedră, în perioada 1999-2000, ca profesor de istorie-latină, decide să se angajeaze în sectorul privat, unde lucrează și în prezent ca agent de vânzări.
Manolea este căsătorit și are un băiețel de trei ani.
“România are nevoie de un capital autohton puternic, care să ofere un viitor copiilor noştri. România are nevoie să îşi cunoască trecutul adevărat şi să preţuiască tradiţia”, este de părere Emanuel Manolea, locul 3 pe lista ANR pentru Camera Deputaților.
-
Despre Alianța Noastră România
Potrivit paginii de prezentare a formațiunii, Alianța Noastră România este deschisă tuturor celor care sunt dispuși să conlucreze în spirit de cooperare democratică, solidaritate patriotică și disciplină civică, pentru susținerea activă a drepturilor identitare ale românilor, drepturile civile și politice, restaurării drepturilor patrimoniale, susținerea muncii și a inițiativei românești.
Pe lista membrilor Colegiului ANR apar nume cu greutate în domeniile profesionale în care activează: istoricul Corneliu Ciucanu, scriitorul George Alexander, cineastul Ioan Cărmăzan, economistul Mircea Coșea, pictorul Sorin Dumitrescu, eminescologul Nicolae Georgescu, generalul Alexandru Grumaz.
SERGIU JIPA
Ziarul de pe Net
Succes pe 11decembrie Dane.