Dovezile că PSD a fost majoritar în instituțiile din teritoriu în majoritatea perioadei în care guvernul tehnocrat a activat încep să iasă la iveală, ajutate de măsurile noilor miniștri care îi repun în fotolii pe cei care și-au pierdut privilegiile de partid pentru o scurtă perioadă.
Ieri a fost rândul directorilor de școli care au picat sau au fentat concursul organizat de conducerea PSD a Inspectoratului Județean Școlar Suceava, și care pot fi reinstalați șefi prin decizia inspectorului general Gheorghe Lazăr, cu avizul consiliului de administrație a inspectoratului.
Noul ministrul al Educației Naționale și Cercetării Științifice, Pavel Năstase, a aprobat și transmis, ieri, către inspectoratele școlare din țară o derogare de la prevederile art. 24 alin (1) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, aprobată prin OMENCS nr. 5080/2016, în funcțiile de director și director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului pot fi numite și persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.
Documentul a fost semnat și de secretarul de stat Liviu Pop, fostul ministru al Educației din perioada guvernării Ponta, cel care l-a albit pe prim-ministru în cazul plagiatului.
Cu toate că metodologia prevedea ca locurile vacante că nu poată fi ocupate de “persoanele care până la organizarea concursului au ocupat poziții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise” prin prevederile derogării se revine la numirea prin detașare în interesul învățământului prin decizia inspectorului scolar general, cu avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și cu acordul scris al persoanei solicitate, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016-2017.
La nivelul județului Suceava, au fost numiți, ieri, 111 noi directori au fost numiți prin semnătura inspectorului general școlar Gheorghe Lazăr (vezi mai jos lista completă).
SERGIU JIPA
Ziarul de pe Net
Domnilor, normal ar fi fost ca directorii care au picat sau nu s-au prezentat sa fie lasati pana in aprilie, cand avea sa se organizeze un nou concurs.
Dv stiti cat au de suferit copiii pentru schimbarile facute peste noapte?
Nu va dati seama. Si cand spun asta, o spun din proprie experienta de parinte.
Fetita mea cand a auzit ca trebuie sa se schimbe profesorul la disciplina X (datorita faptului ca se schimba orarul), s-a pus pe bocit si a zis ca nu se mai duce la scoala.
Este bine asa ceva?