62 de culturi românești de legume și fructe vor fi certificate internațional pentru calitate, în acesat an, ca urmare a programului național demarat de Kaufland România în vederea dezvoltării agricultorilor locali.
Programul îi sprijină pe fermierii români de legume-fructe să obțină cea mai prestigioasă și răspândită certificare de calitate și siguranță alimentară din lume pentru produsele lor, GLOBALG.A.P. ( Good Agricultural Practices ).
Aceasta asigură producătorilor, printre altele, accesul la mai multe piețe noi de desfacere – atât locale, dar și internaționale, permițând exportul produselor românești oriunde în lume.
Culturile aparțin celor 18 fermieri români care au absolvit programul derulat de Kaufland România în parteneriat cu consultanți specializați, în perioada ianuarie – martie 2017.
Producătorii au beneficiat de ateliere educaționale, activități aplicate de analiză pe teren și planuri personalizate de dezvoltare.
Toți cei 18 producători primesc sprijinul financiar din partea Kaufland România pentru obținerea certificării.
Printre culturile românești a căror calitate va fi recunoscută internațional în acest an se numără cartofii, ceapa, vinetele, roșiile, castraveții, varza, sfecla roșie, păstârnacul, morcovii, ardeii, salata, spanacul, verdețurile, ciupercile, ridichile negre, pepenii verzi și galbeni, țelina, conopida, dovleceii, mazărea, dovleacul, merele, perele, gutuile, prunele, căpșunele, zmeura, cireșele, piersicile și caisele.
Treptat, toate aceste produse certificate GLOBALG.A.P. vor fi disponibile pe rafturile magazinelor Kaufland.
DANIELA SPIRIDONESCU