Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur poate fi încântat că prima ediție a Programului Ștefanian, gândit și pus în practică la decizia lui, se desfășoară conform planului.
Finalul de săptămână a adus manifestări interesante la Cetatea de Scaun, printre care o slujbă de pomenire ( la care Flutur a asistat alături de directorul Muzeului Bucovinei Emil Ursu, de administratorul județului Irina Vasilciuc și de consilierul personal Neculai Barbă, ultimii doi etalând frumoase ii ) și un recital de pian.
Nu au lipsit, pentru a sublinia istoricul locului, primirea mesajelor ctitoriilor ştefaniene și lansarea vinului domnesc ( 35 lei sticla ).
Alături de cavaleri și domnițe, de invitați din țară, Ucraina și Moldova și mulțumit de ieșirea pe sticlă pe un post național, Flutur a reamintit că “proiectul cultural are ca principale direcţii punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric construit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare, dezvoltarea durabilă a turismului şi creşterea interesului pentru restaurarea şi protejarea monumentelor istorice”.
Președintele CJ Suceava a plusat ( “Eu îmi iau acest angajament pentru realizarea lui” ) cu înființarea unui traseu turistic intitulat ( cum altfel ? ) Drumul lui Ștefan cel Mare, care să lege 53 de mănăstiri, biserici, cetăți și curți domnești.
Proiectul lui Flutur continuă cu proiecțiile de film Fraţii Jderi și Ștefan cel Mare la Muzeul de Istorie.
TEODOR PUȘCAȘU
Sursă foto : Muzeul Bucovinei
dar drumul judetian Frasin -Holda care face legatura dintre valea bistritei cu valea moldovei cind are de gind sa-l repare? ca la vorbe se pricepe.