Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ştefan cel Mare Suceava organizează, între 2 și 4 iulie, faza naţională a concursului de inovare în domeniul produselor alimentare Ecotrophelia, ediția 6.
Participanții sunt provocați să creeze produse alimentare inovative pentru consum.
Pentru ediția din acest an s-au înscris 15 echipe de la USV, Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Universitatea Valahia Târgoviște, Universitatea din Oradea, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.
Juriul concursului va fi format din specialişti agreaţi de Asociaţia Specialiştilor de Industrie Alimentară din România.
Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor reprezenta România la faza internaţională, în perioada 21 – 22 noiembrie la Londra.
TEODOR PUȘCAȘU