Managerul Spitalului Județean Suceava Vasile Rîmbu a revenit din vizita la spitale din Augsburg și Duisburg ( Germania ) cu ideea înființării unei cantine.
El a precizat că la cantina nemțească “e ca la autoservire, n-am sesizat să fie străini, dar nici n-am observat să fie obstacole, să te legitimeze dacă ești angajat al spitalului.
Merg acolo și mănâncă de la manager până la îngrijitor”.
Rîmbu a spus că este în căutarea unui spațiu în care să fie amplasată o asemenea cantină : “Mă tot uit prin curtea spitalului nostru pe unde ar fi posibil să construim o cantină, nerenunțând la spațiile verzi.
Ne-am uitat la stația de autobuz, în spatele ei, dar tot trebuie să te deplasezi, poate unde va fi ambulatoriul, dedesubt, n-ar da rău acolo…”
Spitalul Județean Suceava deține un bloc alimentar modern, dar pacienții pot primi alimente și de la aparținători.
DAN PASCARU