F.A.A. ( 17 ani ), fiica valutistului Viorel Acârnăresei(cunoscut în Fălticeni drept Cârnăreasa) din Fălticeni, a fost internată la psihiatrie şi este cercetată penal pentru săvârşirirea infracţiunii de violenţă în familie, după ce a recunoscut că este autoarea crimei.
Fata, cunoscută cu probleme psihice, a fost dusă audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu acordul medicilor psihiatri.
Expertiza medico-legală psihiatrică a suspectei va fi efectuată în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi.
F.A.A. le-a spus anchetatorilor că și-a ucis tatăl într-un acces de furie, deoarece acesta ar fi certat-o că asculta muzică cu un volum ridicat.
Ea l-a lovit de mai multe ori cu un cuțit și o toporișcă. Pe corpul tatălui său au fost găsite peste 50 de lovituri, nici una profundă.
După crimă, fata a plecat de acasă, fiind găsită de poliţişti în clubul VIP, deţinut de tatăl său, unde se încuiase pentru a nu perminte nimănui accesul.
“Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava efectuează cercetări faţă de suspecta minoră, în vârstă de 17 ani (fiica victimei) pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit că într-o zi din perioada 08 – 10 noiembrie 2017, pe fondul unui conflict spontan şi al unor afecţiuni de natură psihică ale suspectei, aceasta a exercitat, cu intenţie, repetate acte de violenţă de intensitate ridicată asupra tatălui său, aplicându-i multiple lovituri cu corpuri tăietor-despicătoare şi tăietor-înţepătoare în zone vitale ale corpului, cauzându-i leziuni grave ce au condus la deces.
La data de 11 noiembrie 2017, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi a dispus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de suspecta minoră, dispunând totodată efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice.
Cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt şi pentru tragerea la răspundere penală.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul de presă transmis de prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Lucian Stănescu.
MIHAI SPÎNU