*marinarii vor organiza și o acțiune umanitară la Centrul social de servicii multifuncționale Fălticeni
Marinarii militari vor desfășura, în perioada 19 – 22 februarie, cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, organizată vreodată de Forțele Navale Române într-un județ.
Pe parcursul celor 4 zile, peste 1.100 de elevi din județul Suceava vor interacționa cu scafandri de luptă, cu infanteriști marini, cu militari din echipajele navelor maritime și fluviale, precum și cu studenți și elevi de la instituțiile de învățământ ale Forțelor Navale.
Elevii suceveni vor avea ocazia să vadă machete de nave și de faruri, hărți și instrumente de navigație, elemente și accesorii ale echipamentelor scafandrilor de luptă și ale infanteriștilor marini, materiale marinărești și echipamente de mici dimensiuni, utilizate de echipajele navelor militare, precum și panoplii cu lucrări de matelotaj.
Alături de militarii din Forțele Navale, pe toată perioada campaniei se vor afla studenți și cadre didactice de la Departamentul de Comunicare Strategică, Publică și Interculturală al Universității Naționale de Apărare Carol I București și reprezentanți de la Biroul Informare – Recrutare al Centrului Militar Suceava, care le vor oferi elevilor detalii despre admiterea în instituțiile militare de învățământ.
În timpul escalei din județul Suceava, marinarii s-au gândit să aducă un zâmbet și copiilor aflați în dificultate, instituționalizați la Centrul social de servicii multifuncționale Fălticeni, cărora le vor oferi dulciuri, rechizite școlare și jucării.
Calendarul campaniei este structurat astfel :
19 februarie orele 09.00-11.00 la Colegiul Dragoș Vodă și Colegiul Militar Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc
20 februarie orele 11.00-13.00 la Liceul Ion Luca Vatra Dornei
21 februarie orele 10.00-11.00 la Centrul de servicii multifuncționale pentru copiii aflați în dificultate Fălticeni
22 februarie orele 10.30-13.00, la Colegiul Tehnic Al. I. Cuza și Colegiul Mihai Eminescu Suceava și între orele 11.00-13.00 la Colegiul Eudoxiu Hurmuzachi și Colegiul Tehnic din Rădăuți.
CĂTĂLIN SCHIPOR