Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a spus, azi, că studiază varianta înființării unui centru medical de permanență, după criticile apărute în spațiul public după ce suceveanul Marius Boghian a fost refuzat, în weekend, la administrarea unui antibiotic injectabil atît de personalul Serviciului de Ambulanţă, cât și de cel al Unității de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean.
Lungu a precizat că “voi avea discuții cu dnii. Lăzăreanu și Rîmbu (managerii SAJ și Spital – n.r.) cel târziu vineri, în Burdujeni avem un spațiu alocat pentru Stația Salvare, care nu mai prestează acolo și mai avem o variantă undeva în Obcini”.
Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, ieri, că, în urma discuțiilor cu furnizorii de servicii de îngrijiri la domiciliu și cu reprezentanții celor două servicii de ambulanță private, s-a stabilit că aceștia asigură efectuarea unor acte medicale de bază (tratamente injectabile, perfuzii, pansamente, etc.) la domiciliul pacienților.
“Aceste servicii sunt acordate contra cost, permanent, inclusiv noaptea, duminica și în timpul sărbătorilor legale, o parte din acești furnizori sunt în relații contractuale cu CAS Suceava, lista acestora fiind publicată pe siteul CJAS Suceava.
Recomandam pacienților să acceseze aceste servicii, astfel încat să fie evitate situațiile neplăcute de întrerupere a tratamentului prescris de medic.
Serviciile din cadrul Spitalului Județean, cât și Serviciul de Ambulanță Suceava nu au obligația legală de a efectua aceste tratamente recomandate de alți medici”, a precizat DSP.
DAN PASCARU