Centenar sărbătorit în stil teleormănean la Fălticeni, unde vor sfârăi micii pe grătare timp de trei zile, iar muzica va răsuna în așa-zisa piață civică Nada Florilor.
În ședința de îndată de astăzi, consilierii locali din municipiul Fălticeni au aprobat, cu două abțineri, asocierea cu Întreprinderea Individuală Mocanu E. Eugen din Fetești pentru organizarea, între 11 – 13 mai, a evenimentului România în sărbătoare, eveniment dedicat Centenarului.
Concertele se vor desfășura în piața Nada Florilor, obligația prestatorului fiind să asigure programe artistice cu Compact B, Leo Iorga, Andreea Antonescu, Mateo, Săndel, Aurora Mihai, Alex Velea, Radu Andrei Tudor, Teodora Merișoreanu, Daciana, Suzana, Richi B., Radu Ille, Keo, Minodora și Nick N&D.
“Noi asigurăm utilitățile, toalete ecologice, partea de salubritate și energia electrică”, a spus primarul Cătălin Coman (PSD), răspunzând unei întrebări adresate de consilierul Dan Fodor (PNL).
Însă lista obligațiilor Primăriei Fălticeni este mult mai lungă – extras foto din textul acordului, iar costurile vor fi mult mai mari:
Găsiți AICI textul integral al acordului dintre Primăria Fălticeni și II Mocanu E. Eugen.
–
–
SERGIU JIPA
Foto: MIHAI SPÎNU
Legea administrației publice locale: “În caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor locuitorilor comunei, orașului sau municipiului sau în alte situații stabilite de regulamentul de organizare și funcționare a consiliului local, convocarea consiliului local se poate face de îndată”.
Piața Nada Florilor este un bun ce aparține domeniului public al municipiului Fălticeni. Lege administrației publice locale: “Consiliile locale hotărăsc ca bunurile ce aparțin domeniului public să fie date în administrarea regiilor autonome și instituțiilor publice, să fie concesionate ori să fie închiriate”. Și, în aceeași lege: “Consiliile locale pot da în folosință gratuită, pe termen limitat, bunuri imobile proprietate publică locală persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfășoară o activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice”.
Nimic de mai sus nu se potrivește cu predarea Pieței Nada Florilor către individualul din Fetești. Măcar de s-ar fi predat vreunuia din Fierbinți, că tot e în același județ cu Fetești.
În fine, chiar așa de îndată cum a fost gîndită, a naibii potriveală, la sfîrsitul saptamînii ăsteia e și Hora Bucovinei, eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava! Dar, deh, decît Produs în Bucovina, mai bine Produs în Fetești!
Arhivistule, oricum am da-o, tot n-am fi scapat de spectacolele astea cu mici afumati si bere. Doar ca nimeni nu consulta, nu cere parerea oamenilor înainte. Le sunt impuse, din oficiu, niste personaje, care sunt mai degraba comercianti de duzina, decât muzicieni, caci pentru multi solfegiul si notele muzicale, sunt ceva de care n-au auzit în viata lor, noroc cu coregrafiile si vestimentatiile socante, plus gradele din alcooluri, ca le mai distrag atentia la oameni, de la ce se mai mârâie pe scena. Despre istorie si patriotism ce sa-i mai întrebi, când, probabil, nici ai nostri n-ar sti sa spuna anul în care s-a înfaptuit Unirea. Primaria ce sa mai zica, daca probabil s-au bagat pe gât, la pachet aceste programe, pe rând, prin toata Moldova si probabil si restul tarii. Dac-ar comenta ceva, probabil le-ar taia aia de la Bucuresti, toate fondurile, din pix. E suficient sa i se strâmbe lui Dragnea mustata de hamster, ca ne-a sters de pe lista, la fonduri, sau sa se supere Stan pe careva din partid. Intr-adevar e cu recidiva aceasta dare în folosinta a spatiului nostru public, catre societati private sau persoane fizice, asta fara ca noi sa fim consultati, sau înstiintati în prealabil. Poate într-o zi se va proceda altfel. Deocamdata înca #rezistam, vorba unora, iesiti, tot azi, la proteste. Oricum nu micii si berile ar fi problema, daca restul lucrurilor ar fi bune , iar oamenii ar avea cu totii un trai si o viata decenta.
Cine e persoana din coltul mesei care se joaca pe telefon, in mai toate sedintele o vad pierzandu-si vremea butonand telefonul. E ziarist???? sau ce……..
Bulaicon viceprimarul parca fost PRM… Acum PSD…
Crezi ca e singurul ce butoneaza si ridica mâna, instinctual si fara habar, ca la galerie, la fiecare propunere? Trei sferturi nici macar nu citesc înainte ce voteaza, în schimb la salarii, îi depasesc chiar si pe cei din primariile din Vest. La consiliul local, i-au schimbat pe toti cei ce puteau spune ceva, cu argumente, sau opuneau rezistenta si faceau public, ceea ce nu era corect, sau punea semne de întrebare, la nivel etic si financiar. Au pus doar tineri, fara experienta, fara studii, fara curaj politic sau viziune. Ei sunt cei mai tacuti, nu iau cuvântul niciodata, sunt supusi, parca zici ca voteaza de teama. Contractele si-asa sunt pregatite si date cu dedicatie dinainte, iar licitatii nici de forma nu exista. Important e ca ei sa-si încaseze salariile, sa le mearga vechimea, ca oamenii si-asa pot sa moara.
NOI SUNTEM VINOVATI, ca mergem si cumparam sau toleram acest prost-gust, manelism, analfabetism, cocalarism, zilnic. Voi aveti studii si cultura generala (le-ati dovedit si cu aceste argumente legislative, publicate aici), dar ce te faci, când în tara noastra, la marire e doar incultura, dezinformarea, analfabetismul, iar omului de rând, i se pune, sistematic, pumnul si securea deasupra capului? Oamenii sunt îndobitociti zilnic, atât de mijloace, asa-zis, media (cei mai multi fiind dependenti economic si acoliti ai partidelor si mogulilor de carton – a se vedea si studiile, experienta profesionala si modul în care au parvenit cei din lumea “politica” si nu numai). In afara de cei de la ZDPN, ce se straduie si înca fac jurnalism, destul de obiectiv si echidistant, restul, cam se”îndoapa” din aceeasi “farfurie” cu fonduri. Cât despre aceste “petreceri”, despre care se spune ca-s GRATIS, ei bine, NIMIC NU E GRATIS în tara asta si nici n-a fost vreodata, cineva tot a taxat contribuabilii, pentru aceste cheltuieli : electricitatea, salubritatea, cine le plateste? Tot cetatenii si taxele lor. Noi însa cadem mereu în aceasta plasa si “prindem” momeala. Daca nu s-ar duce oamenii acolo, an de an, poate nu s-ar mai organiza, dar daca noi, mergem ca mustele, la borcanul cu …, normal ca se continua cu aceste practici. Unii fac bani în zilele astea (lautarii, florarii, berarii, vânzatorii de vata pe bat, iile si bunditele fabricate în India, China, jucariile tot de acolo si toate kitsch-urile posibile). Apoi, ce sa vada si ce sa-nvete copiii si tinerii, de la toti analfabetii, cocalarii si drogatii, ce se auto-intituleaza “artisti”?! Iti vine sa fugi numai când îi vezi si când stii câte mâini de politicieni au pupat si astia, ca sa-si vada conturile îngrasate si vilele terminate.