Şase persoane, printre care patru directori ai fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş ale Schweighofer Holzindustrie, au fost puse sub urmărire penală de DIICOT în dosarul în care se investighează infracţiuni de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori, informează Agerpres.
Ieri s-au desfăşurat 23 de percheziţii în judeţele Suceava, Hunedoara, Alba, Bihor şi Braşov şi în Bucureşti la persoane şi instituţii publice pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa DIICOT.
Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la peste 25 milioane de euro.
Începând cu anul 2011, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemnoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului.
În acelaşi scop, unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi, după caz, impuşi alţii, preciza DIICOT.
Totodată, arată sursa citată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile.
DIICOT precizează că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori.
–
SORIN NICA
Prea putin si mult prea târziu. Sa-i puna pe toti, cu toate familiile si clanurile ce-au furat, cu tot cu hotii de austrieci si alte natii ce-au beneficiat, sa planteze aceste sute de mii de hectare defrisate si daca nu vor reusi, atunci sa fie dati si ei pe mâna drujbistilor.