În perioada 29 – 31 mai, Universitatea Dunărea de Jos Galați a găzduit faza națională a concursului Ecotrophelia, ediția a VII-a, care a reunit 16 echipe de studenți din centrele universitare Suceava, Galați, București, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgoviște, Oradea, Miercurea Ciuc și Iași.
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV a participat cu 3 echipe de studenți.
Echipa formată din studenţii George Andrei, Olga Benderschi, Iulia Ciornei, Paul Costan Sprivac, Dumitrița Flaiș și Gabriela Leontică, coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija și șef lucr. dr. ing. Amelia Buculei, s-a prezentat cu produsul Douce Citrouille, o prăjitură cu dovleac, fără zahăr, fără gluten şi fără aditivi.
Echipa formată din studenţii Ioana Boștiog, Loredana Chirilă, Andreea Chițac, coordonată de șef lucr. dr. ing. Laura Apostol și șef lucr. dr. ing. Ancuța Prisacaru, s-a prezentat cu produsul Cheesechyp, preparat de patiserie cu cremă de telemea, salvie şi cimbru cu glazură de dulceaţă de ardei iute.
Echipa Laura Neacșu, Natalia Reciulschi, Simona Hîrtie a fost coordonată de asist. univ. dr. Andrei Lobiuc și s-au înscris în competiţie cu produsul Del’ice, o îngheţată raw vegană, fără aditivi, fără gluten şi cu probiotice.
Produsul Douce Citrouille a obţinut premiul al III-lea, celelalte două produse fiind premiate de companiile din industria alimentară prezente la eveniment.
–
BEATRICE OȘEAN
Sursă foto : USV