Într-o perioadă în care se vorbește foarte mult despre ecologie și protejarea naturii, pentru anumiți factori decidenți subiectul este doar o chestiune de moft și întrețin gropi de gunoi ilegale pe teritoriul lor administrativ. Ieri, presa județeană relata despre pășunile de la Scheia, transformate în gropi de gunoi.
Noi vă vom relata despre drumul care face legătura dintre localitățile Rotopănești și Dumbrava, pe DJ209A, unde sunt aruncate gunoaie de tot felul: resturi din case care au ars, deșeuri din construcții, crengi, electrocasnice, recipiente din plastic, gunoi menajer. Mizeriile nu sunt aruncate doar pe marginea drumului sau pe terenul de lângă, ci și în pădurea din imediata apropiere unde am găsit inclusiv un frigider, resturi dintr-un aragaz și saci întregi cu gunoi.
Reprezentanții admnistrației publice locale dau vin pe săteni și spun că a devenit o tradiție să se arunce gunoiul în acea zonă. În schimb localnicii cu care am stat noi de vorbă ne-au spus că inclusiv Primăria Horodniceni aruncă gunoi acolo, nu doar cetățenii din zonă și cei din comuna vecină Cornu Luncii.
Indiferent cine sunt cei care aruncă gunoiul, realitatea este că o zonă foarte frumoasă s-a transformat într-o groapă de gunoi ilegală, intreținută cu acordul Primăriei Horodniceni, autoritatea publică obligată prin atribuții să ia măsuri, doar că nu o face și tolerează acumularea de gunoi.
SERGIU JIPA
reporter@ziaruldepenet.ro
Ce ti-e si cu traditiile astea…tai porcul de Craciun, mielul de Paste si arunci gunoiul in padure…:) Primaria nu intervine pentru ca ar strica traditia!!! Dar de lege, a auzit cineva… domn’primar? Sau de bun simt si ecologie, cetateni ai Horodniceniului? Nu va este rusine sa umpleti vatra satului de gunoaie, in conditiile in care, probabil si la Horodniceni, sunt firme care colecteaza gunoiul de la porti.
Așa este primarul de acolo își bate joc de comunitate.
Asa se întâmplă in comunitatile unde lumea e ușor de manipulat…le da un rachiu si un kil de zahar cand trebuie si gata…” uai, da she primar bun avem, fura el, da mai și fashe” ( face-o sula, dar ce conteaza )…ei rămân cu rachiul si uleiul, el se plimba cu Mertucul. Bun asea!
Se vede ca cei care scriu si comentează pe marginea subiectului nu sunt din zona, iar daca sunt din zona își denigrează propria comunitate. Domnul primar a realizat si implementat o sumedenie de proiecte de infrastructura si comuna chiar arată bine, atât din punct de vedere al curățeniei, cât si a infrastucturii tehnico-edilitare.
Nu sunt din zona și nu ma intereseaza ce a facut primarul pentru ca subiectul nu e asta. Subiectul este mizeria aia de depozit acceptat de comunitatea locala, implicit de primar. Dar tu esti ” mielul” ca sa nu spun mai urat, la care se referea cineva mai sus…si te provoc, ca tot ai adus discuția… spune de cand e primar, primarul si enumereaza rapid 5 lucruri facute de primarul vostru, care au făcut ca localitatea sa arate asa bine precum spui. Ia sa te vedem. Si promit ca vin sa vizitez Horodniceniul daca ma convingi.
Nu e nevoie sa te conving! Cine e de acolo e in măsura sa discearnă daca primarul face bine sau nu comunității prin votul pe care il acorda o data la 4 ani. Poate ar fi mai bine sa nu ne mai învrăjbim si sa încercam sa venim cu soluții, nu sa arătam cu degetul in ideea de a părea cât mai interesanți. E ușor sa stai in tribuna si sa înjuri pe cei implicati in rezolvarea problemelor …
Da, deci primarul face numai bine; Da nu spui nimic de gunoaie? Despre ele este vorba, nu plimba discuția ca să îl lauzi pe primar. E plin de mizerie și de gunoaie. Un gospodar făcea curat.
Da este adevarat,un primar care a facut…numai bine.A achizitionat niste steaguri cu sume enorme si fura tot ce prinde.Nu iti este rusine Gabriel?Incearca sa te dezbraci de haina pupincureli,cand toata lumea stie ce se intampla.Gunoiul de ce nu se colecteaza de la poarta oamenilor cum este peste tot?Hai sictir!Doamne ce tampiti.
Mai Nea Vasile, da de unde stii tu ca fura mai, sa lăsam mai bine pe alții care se ocupa de asta sa zică dacă e așa sau nu, eu încă nu l-am văzut condamnat pentru nimica.
Cat despre gunoaie, pai lenea e coană mare, ne-am pus internet si ne este greu sa ducem gunoi până la buncărul de la colțul străzii pe care pana sa fie el primar nici nu le aveam.
Serios acum, despre ce vorbim?
Hai sa ne învățam noi sa nu mai aruncam gunoiaiele aiurea si o sa fie mai curat, sa nu așteptam sa vina primaru sa ne strângă mizeria.
Mai Vasile, eu zic sa lasam organele competente sa stabilească dacă e HOT sau nu.
Cat despre gunoaie, ce sa zic lenea e coana mare la matale de îți e lene sa duci gunoiul pana la pubela de la colțul străzii pe care nici măcar nu o aveam înainte de a fi asta primar.
Ha ha ha
Urâtă localitate Horodniceni, adică prost administrată.Locurile sunt foarte frumoase.
Domnul Gabriel minte!!! El spune ca: Domnul primar a realizat si implementat o sumedenie de proiecte de infrastructura. Doresc sa le cunosc si eu care sunt??? In comuna nu se vede nimic!! Veniti de la Suceava spre Horodniceni si o sa vedeti drumul (DC93E) care incepe de la Podul Tolvei pana in satul Horodniceni (vreo 3 km doar), care este in administrarea primariei Horodniceni, care arata ca dupa bombardament. In comuna NU este apa curenta, NU este gaz, NU este canalizare!
Domnul primar nu se zbate deloc sa aduca aceste lucruri normale in comuna, deci vedeti si dumneavoastra cat de gospodar este!
Dumnealui atribuie achiziitii publice fara licitatie firmei RIVA SYSTEMS SRL (o firma fantoma care daca intrati pe site-ul ei http://rivasystems.ro/contact/ nu au nici o adresa, nu au numar de telefon, nu au nimic) in valoare de zeci de mii de euro doar ptr servicii de consultanta si studii de fezabiliate (adica, intelegeti dumneavoastra ce se intampla cu banii…)
Caminul cultural din satul Horodniceni a fost renovat RECENT de cativa ani si acum ce sa vedeti, IAR se modernizeaza…
Ca replica ptr domnul Gabriel, comunitatea il voteaza ptr ca nu are alta alternativa politica si ptr ca atunci cand erau alegeri, domnul primar facea bairamuri la birturile din satele comunii unde cetatenii erau cinstiti cu bere si mici.
Va rog, nu ne mai luati pe toti de prosti si faceti ceva constructiv si vizibil ptr comunitate!
Cam ai dreptate, nu e nimic bun pe la noi, apa nu, de canal si gaz nu are rostul sa ne gandim…nici o ulita nu a vazut asfalt cum e pe la Moara sau la Berchisesti, nu avem trotuare, nimica. Lumina pe drum e kioara, mizerie pe tot santul, nici gunoiul nu este cineva sa-l ieie.
Buna sera, Decebal!
Ti-am citit comentariile tale. Cu părere de rău constat ca nu ori nu ai fost vreodată in Horodniceni ori nu stii cum arată comuna înainte sa fie Florea primar.
De când este el primar s-au făcut toate căminele culturale, puteți sa mergeți la fata locului sa va convingeți, iar in legătura cu căminul din Horodniceni noua, locuitorilor ne pare bine ca l-a renovat odată ca era vai de capul lui si îl mai face odată ca este normal ca lucrurile sa se imbunătățească de la o anumita vreme, de asta plătim taxe si impozite.
Am vorbit de cămine, sa ajungem la scoli, ei bine din câte stiu eu toate școlile din comuna sunt renovate total, au toalete moderne, terenuri de sport, ba mai mult cea de la Hordniceni are si sala de sport ditamai modernă.
Mai departe, sa trecem la primărie care stie toată lumea cum arată înainte sa fie Florea primar si cum arată acum.
In materie de drumuri, da, nu avem toate drumurile asfaltate, dar nici Moldova u are autostrăzi, cat de cat se circula bine. S-a făcut asflat pana la Falticeni, s-au asfaltat si ultite in Horodniceni si Mihaiesti, Bradatel. Majoritatea ulițelor au piatra spre deosebire chiar de unele străzi din Suceava. Ce sa mai zic de drumuri, in cazul in care nu știți Florea a făcut proiect cu fonduri europene si a pietruit drumurile agricole din câmp ca sa putem ajunge mai ușor sa muncim la terenul nostru si eventual sa atragă investitori. De drumuri chiar nu ma plâng, da, la Podu Tolvei e un pic mai rău dar din câte am înțeles urmează sa între in administrarea consiliului județean si poate va fi mai bine.
Dacă vrei sa stii mai multe despre comuna noastră te Invit pe la noi, sa vezi realitatea, oameni gospodari, curățenie in sate, oameni cinstiti. Fiecare își vede de treaba lui, asa cum suntem noi, dar ne dezvoltam încet, căci nu avem precum alte sate mai bogate zeci de firme care sa contribuie la bugetul local si sa aducă multă prosperitate.
Mult spor in ceea ce faceți!