Direcția Sanitar Veterinară Suceava a dispus măsuri specifice și a intensificat controalele pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă, asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică carnea de porc destinată consumului uman, precum şi alte produse de origine animală.
În acest sens sunt stabilite controale în târguri de animale, pieţe agroalimentare, abatoare, unitati de tranșare, unități de depozitare și procesare a alimentelor de origine animală, precum si în unităţile de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelării, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri).
Se vor extinde controalele pentru verificarea condițiilor de igienă în pensiuni turistice,cantine, unitati de tip catering, laboratoare de cofetarie/patiserie și alte unități de alimentație publică și obiective în care se prepară și se servesc alimente sau se organizează mese festive.
La nivelul D.S.V. si al Circumscriptiilor Sanitare Veterinare este asigurată permanenţa, este afişat programul de lucru, inclusiv in zilele de sambata si duminica si zilele libere, locaţiile unde poate fi efectuat examenul pentru identificarea trichinellei din carnea de porc, precum şi numerele de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect/neconformitate cu privire la nerespectarea normelor sanitar veterinare.
Neregulile în domeniul siguranței alimentelor pot fi sesizate la D.S.V. -0230.522.848, la numerele de telefon afisate la sediul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare, precum şi la numărul de telefon cu apelare gratuită tel. verde 0800.826.787.
DAN PASCARU