Ministerul Energiei anchetează o serie de informaţii primite din interiorul companiilor miniere, potrivit cărora ar fi existat angajări fictive şi foloase necuvenite în cadrul acestor societăţi.
Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, conform Agerpres, că „la mina Crucea, în perioada 2018-2019, s-au făcut ad-hoc în jur de 130 de angajări, iar raţiunile economice pentru care s-au făcut acele angajări nu le înţeleg, pentru că producţia de minereu de uraniu nu a crescut.
Mai mult, am semnale că o parte dintre angajaţii de la Crucea au plecat la muncă în străinătate la cules căpşune, sparanghel, ce-o fi fost, iar în acelaşi timp erau înregistraţi ca lucrând şi la mina Crucea.
Informaţiile vin din interiorul companiei”.
El a adăugat că acest lucru s-a văzut şi în preţul minereului de uraniu, care, după restructurare, a scăzut cu 50%: „Fosta conducere a Companiei Naţionale a Uraniului şi-a bătut joc de această companie – din care face parte şi mina Crucea – şi au dus-o intenţionat în faliment.
O să facem nişte verificări încrucişate ca să lămurim situaţia, o să cer Ministerului Muncii listele cu oamenii care au plecat, pentru că nu este normal ca cineva să-şi bată joc de această companie şi de minerii care lucrează cu adevărat acolo şi pe cârca lor să ajungi să câştigi bani în mod incorect”.
În pofida acestor verificări încrucișate, viitorul exploatării de uraniu de la Crucea este stabilit: mina va fi închisă, deoarece Guvernul spune că nu mai există zăcăminte de exploatat, iar zona va fi ecologizată în decurs de zeci de ani.
–
Nu sunt la munca in strainatate, muncesc pe plantatiile unor p…..d-ei.
Completati dvs. partea cu puncte, puncte.