Este clar că în era digitală în care trăim, nu mai este o opțiune să ai o afacere și să nu fii prezent și în mediul online, asta bineînțeles dacă vrei să fii de succes și să nu fii depășit de concurență.
În condițiile în care aproximativ 85% dintre gospodăriile din mediul urban din România sunt conectate la Internet, este clar că potențialii tăi clienți petrec timp online, consumă publicitate, cumpără produse și servicii și interacționează cu branduri în fiecare zi.
De aceea, indiferent de specificul afacerii tale și în orice stadiu ar fi aceasta, fie că este abia în faza de lansare, fie că este consacrată, dacă vrei să ai succes, trebuie să fii prezent în mediul online.
Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a păși cu dreptul în lumea digitală și pentru a-ți crea vizibilitate este chiar alegerea eficientă a numelui de domeniu și a extensiei acestuia.
Numele domeniului tău, adică numele site-ului pe care îl vor tasta utilizatorii în bara de căutare Google atunci când vor să acceseze un site, este la fel de important ca numele unui brand sau al unei companii în lumea offline. Este practic identitatea ta din lumea virtuală, întrucât pe baza acestuia, clienții tăi potențiali te vor găsi, vor interacționa cu ceea ce le oferi și vor cumpăra de la tine.
Din punct de vedere tehnic, un nume de domeniu este compus dintr-un șir de caractere care de regulă formează un cuvânt sau un acrononim și o extensie (.ro, .com, .net, .eu, etc.).
Dacă numele îl poți alege în funcție de preferințe, atunci când alegi extensia, dacă afacerea ta se adresează clienților din România este mai bine să alegi extensia .ro.
Accesează https://www.hostx.ro/inregistrare-domenii/domeniu-ro.html pentru a-ți înregistra domeniul rapid, eficient și la cele mai bune prețuri.
Înainte de a cumpăra un domeniu web, este bine să ții însă cont de câteva sfaturi utile pentru a fi sigur că vei avea succes pe termen lung.
- Alege un nume care să te reprezinte
Cuvântul poate reprezenta specificul activității tale sau ceea ce vinzi (de ex: rochiideocazie.ro) sau poate fi chiar un brand pe care să îl inventezi de la zero (rosu.ro) și căruia să îi asociezi ulterior prin conținut o identitate astfel încât clienții să știe ce anume vinzi.
- Alege un nume usor de scris, cât mai scurt și care să fie memorabil
Este important numele de domeniu ales să fie cât mai ușor de scris și de reținut de către potențialii tăi clienți. Astfel, vei fi sigur că oriunde l-ar auzi, aceștia îl vor tasta corect când îl vor căuta pe Internet și vor putea accesa foarte ușor site-ul tău. De asemenea, evită să ai mult de 20 de caractere, să fie corect din punct de vedere gramatical dacă alegi un cuvânt existent din vocabular și de asemenea nu folosi cratime su cifre. Ultimele două cu siguranță nu vor fi ușor de reținut de către utilizatori și aceștia nu vor putea găsi și accesa pagina ta de Internet.
- Alege extensia potrivită pentru site-ul tău
Dacă business-ul se adresează clienților din România, alege extensia .ro. Nu numai că utilizatorii te vor găsi mai ușor pentru că sunt obișnuiți să tasteze această extensie, dar Google va considera că din punct de vedere locație ești mai relavant și te va indexa mai bine.