De multe ori suntem luați prin surprindere de anumite evenimente și de cele mai multe ori acestea implică cheltuieli adiționale. Fie că este vorba despre achiziționarea unui nou aparat de uz casnic, achitarea unei amenzi sau a unei facturi noi de la mecanic. Și în situațiile în care evenimentul neașteptat este unul plăcut (invitație la nuntă, la botez, o petrecere aniversară) poate cauza un dezechilibru în bugetul dvs.
În situații de genul acesta este întotdeauna bine să avem un plan B pregătit, precum accesarea unui împrumut rapid cu o dobânda avantajoasă. Împrumuturile rapide contractate prin IFN (Instituții financiare nebancare) de regulă nu necesită codebitori sau garanții, este de ajuns ca solicitantul să aibă un venit stabil și un scor de credit bun pentru a primi creditului dorit. Aceste credite sunt foarte folositoare în situații neprevăzute, când aveți nevoie de bani urgent, deoarece se obțin foarte repede și cu un minim de documente. Acestea fiind spuse, există câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont înainte de a solicita un astfel de împrumut:
- Contractați un împrumut doar atunci când este absolut necesar
Deși un împrumut rapid vă poate ajuta să achitați o cheltuială urgentă, întotdeauna este bine să explorați și alte opțiuni, deoarece un împrumut, indiferent de sumă sau condițiile de creditare va reprezenta o cheltuială (rata lunara) suplimentară în lunile următoare. Dacă și în urma evaluării considerați că este o decizie bună să contractați creditul, nu împrumutați mai mulți bani decât aveți nevoie și asigurați-vă că veți putea achita ratele lunare.
- Faceți cercetările de rigoare
Începeți prin a compara toate ofertele disponibile, folosind o platformă de comparare credite precum Moneezy. Odată cu creșterea numărului de furnizori de credite de nevoi personale, compararea ofertelor a devenit o necesitate, diferențele în ceea ce privește dobânda și condițiile de creditare fiind semnificative. După ce ați ales cel mai avantajos credit pentru dvs., citiți cu mare atenție condițiile de creditare, doar așa vă puteți asigura că nu o să aveți parte de surprize neplăcute.
- Căutați cea mai mică rată a dobânzii
Creditele nebancare de nevoi personale tind să aibă dobânzi mai mare, asta și pentru că nu este necesară prezentarea de garanții sau codebitori. Tocmai de aceea, valoare dobânzii este un criteriu foarte relevant. Chiar și o mică diferență de câteva sutimi poate face o diferență majoră în suma totală de plată. De asemenea, nu uitați să verificați valoarea dobânzi penalizatoare, care de multe ori este mai mare decât dobânda creditului. Căutați întotdeauna un creditor cu dobânzi rezonabile, însă în același timp fiți conștient de profilul dvs. de client și de scorul de credit, care influențează foarte mult ofertele pe care o să le aveți la dispoziție.
- Verificați criteriile de eligibilitate
Înainte de a alege banca și împrumutul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., asigurați-vă că îndepliniți criteriile de eligibilitate pentru acel împrumut. Unul dintre cele mai importante criterii de eligibilitate este venitul și scorul de credit, deoarece indică capacitatea dvs. de rambursare a împrumutului. Cu cât venitul și scorul de credit sunt mai mari, cu atât crește probabilitatea de a obține un credit performant și avantajos.