Până pe 24 aprilie, toți medicii veterinari din cadrul DSV și Circumscripțiilor Sanitar Veterinare Siguranța Alimentelor Oficiale din județul Suceava execută controale în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitar veterinare din toate piețele agroalimentare, abatoarele și centrele de sacrificare cu activitate temporară, unitățile de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în următoarele unități de vânzare cu amănuntul: carmangerii, măcelării, pizzerii, cantine, unități catering, restaurante, pensiuni, cofetării, patiserii, cafenele, unități de tip hypermarket/supermarket, magazine și depozite de produse alimentare.
Carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în spațiile/locurile amenajate temporar va fi obținută numai la cererea consumatorilor și nu poate fi livrată către alte unități din domeniul alimentar înregistrate/autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar.
DSP Suceava a planificat, până pe 21 aprilie, controale în vederea respectării prevederilor legale în domeniul siguranței alimentului, la unitățile de alimentație publică care organizează evenimente festive cu ocazia sărbătorilor aspecte: funcționarea instalațiilor de alimentare cu apă și a celor frigorifice, modul în care se realizează colectarea și îndepărtarea reziduurilor specifice activității, asigurarea circuitelor funcționale în unitate, pentru evitarea încrucișării circuitelor insalubre cu cele salubre și dotarea cu materiale pentru întreținerea igienică corespunzătoare.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va urmări, în perioada sărbătorilor pascale, conformitatea unor categorii de produse: pește, preparate și conserve din pește, ouă, vopsea de ouă, ciocolată și produse din cacao, produse de patiserie, vin.
Vor fi avute în vedere următoarele aspecte: existența documentelor de proveniență, starea ambalajelor, încadrarea în cantitatea netă declarată, proprietățile organoleptice ale produselor, încadrarea în data durabilității minimale/data limită de consum, condițiile de depozitare și modul de respectare a prevederilor legale cu privire la informarea consumatorilor.