Petrecerea de botez este prima petrecere a bebelușului, de obicei organizată de către părinți sau nași. În România există o mulțime de tradiții și obiceiuri legate de botez cu îndatoriri specifice părinților și nașilor, unele dintre ele fiind religioase, altele fiind transmise de la o generație la alta, împreună cu o mulțime de superstiții.
Românii ortodocși își botează copiii în primele luni de viață, de obicei după prima lună. Iată câteva dintre cele mai importante îndatoriri ale părinților și nașilor. De asemenea, este o idee bună să întrebați despre obiceiurile familiei înainte de eveniment.
Îndatoriri pentru nași
Nașii îl țin în brațe în timpul ceremoniei de la biserică pe cel mic, îl vor pregăti pentru baia rituală și apoi îl vor îmbrăca cu haine noi. Aceștia trebuie să citească Crezul în biserică și să plătească taxa de botez la biserică. Tot nașii cumpără lumânări pentru ceremonie, pânză de înfășat, o pereche de haine pentru ceremonie și pentru „baia de mir”, cercei/lanț pentru bebeluș, prosop, săpun, vin și ulei pentru biserică, o icoană religioasă.
Responsabilitățile părinților
Aducerea certificatului de naștere la biserică, cumpărarea și oferirea de mărturii de botez (de obicei cruci mici care pot fi fixate pe hainele invitaților și bomboane pentru invitați după ceremonia de botez) și organizarea petrecerii de botez.
După botezul religios și toate tradițiile sale, este timpul petrecerii!
Multe familii preferă astăzi să lucreze cu un planificator de petreceri. Un planificator bun de petreceri de botez ar trebui să vină cu o ședință de consultanță pentru a decide cu privire la dimensiunea evenimentului și pentru a recomanda o sală de bal sau un restaurant potrivit, și să discute despre ce are nevoie familia. Pe lângă mâncare și închirierea sălii de bal, cele mai bune pachete includ o cameră de lux cu un pătuț pentru bebeluș, locuri de parcare, un colț pentru copii sau o cameră cu jucării și loc de joacă, amenajarea și decorarea sălii pe gustul familiei, etichete personalizate pentru masă, meniuri tipărite, etichete cu numele invitaților, degustare în prealabil a meniului, tort , etc. Specialiști precum cei de la dizemanepe te pot ajuta in organizarea petrecerii perfecte pentru botezul copilului tău cu animatori pentru copiii invitaților. În acest fel, copiii nu se vor plictisi la eveniment. La petrecerea de botez, copiii sunt prioritari, așa că organizatorii sau părinții sunt concentrați pe activități pentru ei. Divertisment, baloane, bomboane, o temă de petrecere conectată la o poveste, momente artistice pentru copii, totul este despre copii.
Familiile aleg între petreceri pline de farmec, mari, până la 250 de invitați, petreceri mai mici, dar „instagramabile” de până la 90 sau 120 de persoane, sau de familie – doar întâlniri, uneori chiar și pe o terasă dacă vremea o permite. O mulțime de petreceri de botez devin virale pe rețelele de socializare în aceste zile datorită locației alese.
Cele mai bune petreceri sunt cele în care familia aduce doar oaspeții, în timp ce locul aduce distracția.