Uleiurile esențiale sunt folosite de mii de ani, ba chiar există mărturii conform cărora egiptenii le-au folosit în diverse scopuri, chiar și în Grecia antică, iar Hipocrate le-a folosit pentru a-și trata pacienții. În Evul mediu, oamenii credeau că acești compuși sunt esențiali pentru viață, așa că au fost denumiți precum îi cunoaștem astăzi (uleiuri esențiale). În plus față de susținerea diferitelor sisteme (de exemplu, sistemul imunitar, nervos, respirator sau digestiv), în funcție de modul în care sunt utilizate uleiurile esențiale, acestea ne pot ajuta, de asemenea, să ne apărăm împotriva microorganismelor care pot provoca infecții.
Uleiuri esențiale care sprijină sistemul imunitar
Eucalipt
Este cel mai frecvent utilizat ca tratament după o răceală sau gripă, dar prevenirea este cheia, iar uleiul de eucalipt poate fi utilizat în acest scop cu o eficacitate egală. Acesta este utilizat pe scară largă și este bine cunoscut în tratamentul simptomelor de răceală și gripă. De obicei, este unul dintre principalele ingrediente din medicamentele și tratamentele fără prescripție medicală. Printre altele, poate ajuta la ameliorarea blocajelor cărilor respiratorii și sinusurilor, la promovarea secreției de mucus și la ameliorarea diferitelor dureri asociate cu aceste afecțiuni.
Rozmarin
Rozmarinul este un alt ulei esențial care poate fi utilizat pentru bolile respiratorii. Este un ulei excelent de transfer de căldură care poate curăța sinusurile. S-a demonstrat că tratează infecțiile bacteriene și fungice, având proprietăți antivirale. Poți găsi ulei esențial pur de rozmarin, alături de alte uleiuri esențiale benefice pentru sistemul imunitar, pe https://amazingoils.ro/uleiuri-esentiale/.
Arbore de ceai
Arborele de ceai este un rapel imunitar și un ulei antiseptic foarte puternic. Pe lângă faptul că este eficient în tratamentul sistemului digestiv și al infecțiilor virale, are un puternic efect antibacterian.
Bergamotă
Uleiul esential de bergamotă este un stimulent foarte eficient al starii de spirit, care poate ajuta la reducerea sentimentelor de stres, anxietate și depresie, aceștia fiind unii dintre factorii care duc la o scadere bruscă a sistemului imunitar.
Lămâie
Fructul de lamaie are proprietati importante care sporesc imunitatea. Desigur, uleiurile sale esențiale nu sunt diferite în acest sens. Ca și alte uleiuri esențiale de citrice, uleiul esențial de lămâie are un conținut ridicat de d-limonen. D-limonenul este un compus important care promovează producția de celule albe din sânge, cele care luptă contra infecțiilor.
Mentă
Aceasta crește apărarea organismului prin combaterea tulburărilor de diferite tipuri. Acționează ca un decongestionant al tractului respirator, calmează iritațiile pielii și dermatita, stimulează sistemul digestiv, are efect antiinflamator și relaxant muscular. Ameliorează, de asemenea, depresia și oboseala mentală prin creșterea concentrării și agilității mentale.
Cuișoare
Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți antioxidante și susține funcția naturală a sistemului cardiovascular. Este un stimulant general al întregului organism.
Ai grijă de imunitatea ta, în special în anotimpul rece. În acest sens, utilizarea uleiurilor esențiale trebuie să vină ca o completare la remediile naturale pentru sprijinirea imunității.