Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a demarat, la începutul lunii iulie, campania ”Locul copiilor e la școală, nu pe stradă!”, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție, Poliția Locală, Inspectoratul de Jandarmi, Fundația Te Aud România, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația Eliberare, Asociația Sf. Dosoftei, Universitatea Ștefan cel Mare și Asociația Lumină lină.
Campania își propune să reducă amplitudinea cerșetoriei printr-o mai bună informare și implicare a cetățenilor, printr-o serie de acțiuni în locații-cheie ale municipiului Suceava, precum și prin activități în care vor fi implicați atât copiii care cerșesc, cât și părinții acestora.
Până acum au avut loc trei acțiuni în municipiul Suceava – reprezentanții instituțiilor partenere s-au deplasat în cele mai frecventate zone unde se practică cerșetoria pentru a împărți materiale informative, pentru a sta de vorbă cu cetățenii și pentru legitimarea și luarea în evidență a persoanelor care practică cerșetoria.
“Cu sprijinul partenerilor noștri, s-au identificat mame cu minori care practică cerșetoria și s-au aplicat măsurile conform legislației în vigoare.
Dacă îți este milă de acești copii, fii alături de noi în încercarea de a-i conștientiza pe părinți și de a-i trimite pe copii la școală pentru un viitor mai bun.
Dacă vezi un copil cerșind sau părinți cu copii în brațe la cerșit, nu ezita, sună la Telefonul Copilului 119”, se menționează într-un comunicat al DGASPC Suceava.