Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a primit o reclamație referitoare la un preot care întreține o relație tensionată cu vecinii din bloc.
„Preotul …(CENZURAT)… s-a adresat unui service auto cu mențiunea că dorește să repare o portieră îndoită în baza RCA, s-a folosit de acea factură de reparație pentru a face o plângere penală de distrugere unui vecin cu care de-a lungul timpului a avut discuții contradictorii pentru locul de parcare.
Chiar dacă parcarea era goală, părintele parca în locul acelui locatar, tocmai pentru a provoca discuții.
Și-a montat camere de luat vederi la balcon, de unde înregistrează tot ceea ce se întâmplă în acea parcare.
Conform GDPR, nu știu ce documente deține, dacă are autorizație de montare a camerelor și dacă are voie să filmeze și să înregistreze, nu există acordul scris al vecinilor pentru aceste camere.
În calitate de slujitor al Domnului, aceste aspecte ale acestui preot lasă de dorit, instigă la ceartă, la provocări, folosește imaginile filmate pentru a aduce ceartă.
Țin să menționez că factura din service are o valoare de 1.200 lei, iar pentru orice piesă din mașină costă doar 500-600 lei de reparat și de vopsit.
Vreau să scot în evidență intenția de a ridica valoarea reparației, fără a cunoaște intenția părintelui”.
Răspunsul laconic al lui ÎPS Calinic a fost că “sesizarea dvs. a fost trimisă spre analiză și verificare sectorului acreditat în acest sens”.
Pentru o deplină transparență, arhiepiscopul ar trebui să facă public rezultatul verificărilor, evident, păstrând anonimatul preotului, conform GDPR.
TEODOR PUȘCAȘU