Profesorul Ioan Ilișeșcu este unul dintre cei mai aprigi apărători ai clădirilor istorice din municipiul Fălticeni și de ani buni face dermersurile legale necesare prin Fundația „Șezătoarea” să protejeze casele care au scăpat de buldozerele comuniste, dar acu sunt amenințate de furia utilajelor comaniste.
Cei care nu îl cunosc pe prof. Ioan Ilișescu s-au grăbit să îl judece prin prisma a două gesturi extreme la care a recurs pentru a salva clădiri de importanță istorică locală, care purtau prin arhitectura și istoria lor identitatea acestui oraș. Puțini știu însă că înainte de a se urca pe Spitalul Stamate și pe Casa Morțun, el a făcut apel la administrația publică locală și la instituțiile de cultură – inclusiv la Ministerul Culturii-, pentru a impiedica demolarea abuzivă. Legea era de partea lui, a urmat pașii legali, dar Primăria Fălticeni le-a pus la pământ cu complicitatea instituțiilor din subordinea Ministerului Culturii pentru a le înlocui cu câteva locuri de parcare, în care au intrat pavelele unor firme de „casă”.
Prof. Ilișescu nu a vrut să stea pe margine la aceste alegeri și candidează independent la Consiliul Local Fălticeni.
La scrutinul din 9 iunie îl găsiți la sfârșitul buletinului de vot pentru Consiliul Local Fălticeni.
Candidatul Ilișescu este convins că marea majoritate a problemelor muncipiului Fălticeni pleacă din Consiliul Local, unde se dezbat proiectele de hotărâre și se aprobă planurile orașului, cum este bugetul Fălticeniului, nivelul și cuantumul taxelor.
„Din Consiliul Local pleacă cele mai multe probleme ale orașului. Acolo se votează bugetul, acolo se stabilește cuantumul taxelor și impozitelor, și acolo se alocă banii pentru lucrările care ajung la firmele de casă. Fără opoziție reală, rămân doar consilierii PSD care funcționează ca o mașină de vot și care ridică mâinile fără să citească proiectele de hotărâre. Nu va există în continuare niciun control asupra executivului și primarul va face la fel ca în ultimii patru ani”, ne-a declarat prof. Ioan Ilișescu.
Ioan Ilișescu are o experiență administrativă bogată și pe lângă activitatea de 18 ani din cadrul Direcției pentru Cultură Suceava, a fost membru al Consiliului Local Fălticeni timp de două mandate, în 1996-2000 și 2004-2008.