Așa cum gara a fost abandonată și lăsată de izbeliște pentru că interesele fimelor de transport rutier au fost mai presus de cele ale fălticenenilor, același lucru s-a întâmplat și cu fostul Dispensar CFR care este lăsat să se autodemoleze pentru ca cineva, cândva, să facă o afacere imobiliară. Acum clădirea s-a transformat într-un focar de infecție și se dezintegrează pe zi ce trece. Timpul de reacție este foarte important.
Liberalii fălticeneni și-au propus să o salveze, prin transferarea din patrimoniul Spitalului CFR Iași în cel al municipalității și să îi dea o utilitate.
„Apar în Falticeni numeroase situații în care persoane fără adăpost creează probleme de securitate comunității noastre. Ținerea sub control a acestui fenomen care se amplifică în condițiile migrației forței de muncă poate contribui la liniștea fălticenenilor. Am identificat oportunitatea legislativă de a fi preluată de municipalitate și transformată în centru pentru persoane fără adăpost”, ne-a declarat candidatul PNL la funcția de primar, Codrin Bența.
Vă prezentăm punctul 6 al programului PNL Fălticeni pentru mandatul 2024-2028:
Întreprinderea demersurilor pentru transferul clădirii fostului Dispensar CFR (situată lângă gară) în patrimoniul municipiului și transformarea sa într-un centru pentru persoane fără adăpost.
SITUAȚIA ACTUALĂ: Clădirea fostului Dispensar CFR se află într-o stare avansată de degradare, fără uși, ferestre, complet neigenizată, constuind un real focar de infecție. Clădirea aparține Spitalului CFR Iași. Timp de 12 ani administrația actuală s-a mărginit în a amenda proprietarul clădirii, fără a găsi soluții, ceea ce ilustrează un singur tablou: neputință și dezinteres.
OPORTUNITATE LEGISLATIVĂ: În contextul scăderii viabilității spitalelor CFR, în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 41 din 2023 mai multe UAT-uri și universități au întreprins demersuri pentru transferul activelor unor spitale CFR din patrimoniul Ministerului Transporturilor în patrimoniul propriu.