Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava beneficiază de echipamente esențiale în cadrul proiectului pe fonduri europene de 17 milioane de lei de reducere a riscului de infecții nosocomiale.
Una dintre cele mai avansate soluții implementate în cadrul acestui proiect este achiziția a doi roboți mobili autonomi, special proiectați pentru dezinfectie.
Acești roboți sunt dotați cu cea mai mare putere UVC instalată pe un robot autonom (fără a se preciza exact puterea UVC – n.r.) și cu o baterie capabilă să susțină 3 ore de funcționare continuă, cu o încărcare completă realizată în mai puțin de 5 ore.
Roboții de dezinfecție mobili sunt dedicați Blocului Operator, care se întinde pe două niveluri, respectiv etajele 3 și 4, fiind achiziționat un robot pentru fiecare nivel.
“Navigația autonomă și cartografierea automată a spațiilor în timp real fac ca acești roboți să fie extrem de eficienți, reducând la minimum intervenția umană.
Operatorii pot controla roboții cu ușurință printr-o aplicație mobilă, în timp ce managerii au acces la o platformă desktop complexă, care le oferă control complet asupra operațiunilor de dezinfecție.
Siguranța este asigurată printr-un sistem de senzori de mișcare 360°, care decuplează automat lămpile UVC în cazul detectării oricărei prezențe.
Roboții pot naviga automat prin spațiile spitalului, pornind și oprind lămpile UVC conform unor rute optimizate preconfigurate.
Înainte de a începe operațiunile, robotul efectuează o primă scanare a spațiilor și înregistrează harta sălilor de operație.
Această mapare inițială permite robotului să se deplaseze autonom între punctele stabilite, asigurând o dezinfectare eficientă și completă a fiecărui spațiu.
Roboții sunt echipați cu lămpi UV de înaltă putere, capabile să elimine agenții patogeni cu eficiență maximă, reducând astfel riscul de infecții post-operatorii.
Tot în cadrul acestui proiect, Laboratorul de Biologie Moleculară a fost echipat cu două microscoape de înaltă performanță, care aduc o serie de inovații tehnice menite să îmbunătățească acuratețea și eficiența diagnosticării.
Aceste microscoape sunt echipate cu un sistem integrat de iluminare LED, asigurând o redare fidelă a culorilor și o durată de viață estimată la 60.000 de ore”, a precizat managerul spitalului, Alexandru Calancea.
Ne exprimăm surprinderea că politrucul liberal Gheorghe Flutur, aflat în campanie pentru un post de senator, a ratat ocazia acestui anunț…