Astăzi, la Colegiul Național “Nicu Gane” Fălticeni, a avut loc lansarea aplicației profesor AI – EDAI Exclusiv, dedicată accesului la educație premium pentru elevi. Acțiunea face parte din studiul de piață inițial al procesului de dezvoltare și are drept scop obținerea unui feedback din partea tinerilor care au instalat și folosit aplicația.
Potrivit cofondatorului EDAI, Tudor Oros, compania a atras investiții atât de la “Angel Investors” cât și de la fonduri de renume din Dubai, Honk Kong, Singapore, India și România și este creată pentru a facilita accesul de calitate în medii mai puțin avantajate financiar. De asemenea, EDAI a achiziționat aplicația Wello.ai (https://wello.ai) “ca parte din inițiativa de a crea un ecosistem de educație complet. Minte sănătoasă în corp sănătos” și în care s-a investit peste 1,8 milioane de euro.
“Am fost extrem de impresionați de entuziasmul și de receptivitatea elevilor și profesorilor de la Colegiul Național Nicu Gane. Foarte dornici de a acumula cunoștințe și foarte implicați. Le-am luat multe interviuri copiilor și în limba engleză și am fost impresionat de nivelul înalt de cunoștințe. Mă bucură faptul că atât elevii, cât și cadrele didactice, sunt dispuși să adopte tehnologii noi care au posibilitatea de a îmbunătăți acumularea de cunoștințe și rezultatele la examene. Aceste tehnologii o să ne definească viitorul și este bine ca elevii să se familiarizeze cu ele cât mai devreme”, ne-a declarat Tudor Oros.
Interacțiunea cu elevii s-a desfășurat în intervalul orelor 9-13, iar în acest timp a avut loc și prezentarea a unor mașini – Tesla și Mercedes Benz.
“Din prezentarea făcută în curtea școlii, printre mașinile de top (Tesla sau Mercedes) dotate din plin cu inteligență artificială, am realizat o dată în plus faptul că învățarea poate fi mai relevantă, mai accesibilă și mai plăcută și că platforma EDAI nu oferă doar un altfel de Chat GPT, ci și o bună posibilitate de a învăța intuitiv, cu plăcere, prin jocuri competitive și prin dezvoltarea competențelor de asociere, de deducție și de relaționare, ceea ce s-a dovedit fascinant pentru elevii colegiului nostru. Am fost încântat să răspund pozitiv acestei provocări pentru că știu că ea ne apropie mai mult de ceea ce reprezintă practic noua perspectivă a educației și am admirat cum nu numai elevii noștri au fost atrași de descoperirea acestei platforme, prin motivații precum stickere, tricouri, telefoane sau o invitație de a vedea din avion Fălticeniul, ci și o bună parte din profesorii școlii, care au participat la activități printr-o implicare remarcabilă.
Adresăm mulțumiri coordonatorul proiectului Tudor Andrei Oros și transmitem aprecieri colegelor noastre Șoldănescu Anca și Anton Daniela pentru parteneriatul pe care l-au inițiat, pentru proiectul prin care instituția noastră școlară a beneficiat de această întâlnire cu viitorul educației”, ne-a declarat prof. dr. Codrin Bența, directorul Colegiului Național “Nicu Gane” Fălticeni.
La final, a avut loc o tombolă la care cei care au instalat aplicația și au oferit un feedback au câștigat premii: premiul I – un zbor cu un avion privat în jurul municipiilor Suceava și Fălticeni, iar pentru locurile II și III câte un telefon mobil.
“Activitatea de astăzi mi s-a părut foarte interesantă și educativă, deoarece este o experiență nouă, pe care nu am mai trăit-o până acum. Nu m-am gândit că pot câștiga, mai ales că m-am înscris cu doar jumătate de oră înainte de aflarea câștigătorilor. Când am aflat că eu sunt marele câștigător, am rămas foarte surprins si m-am bucurat mult, inima mi-a bătut mai tare, iar emoțiile au început să mă copleșească. A fost un amestec de uimire, bucurie pură și o imensă recunoștință”, Valentin Mihai Păr, câștigătorul premiului I.
“Sunt atât de fericită că am câștigat un telefon la tombola! Nu pot să cred cât de norocoasă am fost! A fost o surpriză totală și mă simt foarte recunoscătoare. Abia aștept să-l folosesc și să explorez toate funcțiile lui. Este ca și cum mi s-ar fi îndeplinit o dorință!”, Alessia Ioana Dîrjoancă, câștigătoarea premiului II.
“Sunt încă uimit de faptul că din o varietate atât de mare de e-mailuri al meu a fost cel câștigător. Sunt fericit că am câștigat acest premiu și sper să se mai organizeze activități de acest gen în liceu”, Andrei Bejinaru, câștigătorul premiului III.
Mai multe detalii pe site-ul http://www.edai.io.