*întrebat cum caracterizează situația pendemică prin care a trecut Spitalul Județean Suceava, Flutur a răspuns “trebuie să învățăm din greșeli, a fost un accident nedorit, trebuie să îndreptăm niște lucruri”
*în legătură cu blatul politic presupus dintre Stan și Flutur, liberalul a spus “nu am blat nici măcar de tort”.
Președintele PNL și al Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a fost azi maestru de ceremonii la depunerea propriei candidaturi pentru un nou mandat.
Alături de el, pe scena amplasată în curtea sediului, au fost prezenți, cu măști și la distanță unul de altul, o parte dintre candidații de primari din principalele orașe: Ion Lungu – Suceava, Mihai Negură – Câmpulung Moldovenesc, Ilie Boncheș – Vatra Dornei, Ionel Vasiliu – Fălticeni și Bogdan Loghin – Rădăuți.
Flutur a început cu “pornesc la drum pentru revenirea la normalitate a Sucevei, pornesc la drum încrezător cu câteva obiective mari” și a înșirat la grămadă : rețea de drumuri județene, autostrada A7 Siret-Suceava-București, autostrada A14 Suceava-Vatra Dornei-Bistrița-Dej-Satu Mare, centuri ocolitoare la Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei (fără Fălticeni – n.r.), magistrala 500 căi ferate București-Suceava, investiții la spitalul de copii, boli infecțioase, bloc de locuințe pentru medici, aducerea de personal medical, parteneriat cu Universitatea, școli de meserii, servicii de apă și canalizare, parteneriate culturale, îndiguiri ale cursurilor de apă, turism, tabăra Bucșoaia, punerea în valoare a muntelui Rarău, diaspora, relații externe.
“Am dovedit că pot să fac, vârsta medie a celor de pe lista de consilieri județeni este 45 ani” a spus Flutur.
Ceilalți subalterni prezenți pe scenă nu au apucat să vorbească prea mult, enunțând simple lozinci, mai ales că afară ploua.
Ion Lungu : “Am depus varianta 2 de ocolire pe fonduri europene, apoi pasajul subteran care să lege spitalul vechi de spitalul nou, parc industrial la Termica, piste de biciclete, preluarea Casei de Cultură”.
Ilie Boncheș : “Suntem un partid puternic, un brand, vom aduce cele mai bune proiecte în sprijinul cetățeanului și pentru binele tuturor”.
Mihai Negură : “Am început o reabilitare totală a tuturor clădirilor din zona centrală, sunt sigur că vom face un lucru foarte bun la Suceava”.
Ionel Vasiliu : “În Fălticeni pot vorbi de ruta ocolitoare care astăzi nu există, de rețeaua de apă canal și gaz metan care aproape lipșește cu desăvârșire și de turismul cultural. Vreau să fac din Fălticeni un oraș al culturii”.
Bogdan Loghin : “Tot ceea ce-mi doresc este să ajung la municipiul Rădăuți, să aduc dezvoltarea pe toate căile, tot ceea ce pot gândi rădăuțenii”.
Deoarece ploaia se mai oprise, Flutur a revenit și a mai vorbit despre atragerea investitorilor, festival pentru tineri în munții Rarău, protecția mediului, digitalizarea administrației publice, parcuri industriale, terminal cargo aeroport.
Întrebat cum caracterizează modul în care a fost gestionată pandemia la Spitalul Județean Suceava, “medicul” Flutur a răspuns că “trebuie să învățăm din greșeli, a fost un accident nedorit, trebuie să îndreptăm niște lucruri. Suntem zi de zi cu ochii pe echipa managerială, ne uităm fiecare la responsabilități. Trebuie să facem cu toții un efort mai mare în ceea ce privește disciplina”.
Referitor la acuzațiile de blat, apărute în spațiul public, cu șeful PSD Ioan Stan, Flutur a spus scurt “nu am blat nici măcar de tort”.
DAN PASCARU