Mihai Voloșeniuc, director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, a prezentat azi, în ședința Colegiului Prefectural, măsurile în domeniul siguranţei alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă.
“În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte, precum si pentru prevenirea raspandirii pestei porcine africane, respectiv prevenirea apariției focarelor de gripă aviară vom impune anumite masuri specifice si vom intensifica controalele în vederea verificării condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de porc și alte alimente de origine animală, respectiv circulația suinelor și a păsărilor”, a menționat el.
Pentru perioadele 29.11-24.12.2021 si 27.12-30.12.2021 toti medicii veterinari din cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare efectuează controale în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele, unitățile de transare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală si în următoarele categorii de unități de vânzare cu amănuntul: carmangerii, macelarii, unități de alimentatie publică de tip pizzerii, cantine, unitati catering, restaurante, pensiuni care prepara si servesc hrana consumatorilor finali cazati în incinta acestora, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetarie/patisserie, cafenele, unitati de tip hypermarket/supermarket, magazine alimentare, depozite alimentare, etc.
La nivelul DSV si la Circumscripţiile Sanitare Veterinare, în perioadele 29.11- 24.12.2021 si 27.12-30.12.2021 se va asigura permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare precum și locatiile în care poate fi efectuat examenul pentru identificarea Trichinella în carnea de porc.
–
DAN PASCARU