În perioada următoare, peste 150 de pompieri suceveni sunt pregătiți să acționeze, zilnic, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor.
În locațiile unde vor avea loc evenimente cu public numeros vor fi adoptate măsuri suplimentare, inclusiv prin dispunerea în proximitatea obiectivelor a unor echipaje de intervenție pentru stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor calificat.
Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente neplăcute, pompierii sfătuiesc cetăţenii să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt:
– prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi;
– fumătorii să nu arunce la întâmplare resturile de ţigară sau chibriturile aprinse, fumatul fiind permis doar în locuri marcate şi amenajate;
– o grijă deosebită trebuie acordată copiilor, cărora nu trebuie lăsate la îndemână mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete);
– pentru a preveni izbucnirea unui incendiu la fondul forestier, se impune interzicerea accesului cu foc deschis şi fumatul în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 de metri de aceasta.
“Este foarte important ca normele de prevenire şi stingere a incendiilor la lăcaşurile de cult şi măsurile de protecţie la foc să fie respectate întocmai, iar organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor să fie la un nivel corespunzător.
Vă recomandăm să nu blocați cu autoturismele căile de acces evacuare, pentru o intervenţie eficientă a autospecialelor pompierilor militari.
Menționăm faptul că salvatorii suceveni sunt pregătiți în permanenţă să intervină cu mijloacele tehnice din dotare pentru acordarea ajutorului medical de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții”, au transmis reprezentanții ISU Bucovina Suceava.