75 de startup-uri inovatoare au fost selectate după cel de al doilea termen-limită de evaluare a solicitărilor de finanțare prin intermediul Acceleratorului Consiliului European pentru Inovare (CEI) din acest an, din luna iunie.
O companie din România este pe lista celor care vor primi sprijin pentru dezvoltare.
Startup-ul AMSIMCEL din Suceava este specializat în dezvoltarea unei soluţii software pentru accelerarea procesului de verificare fizică a circuitelor integrate, care va primi o finanțare mixtă de 4,8 milioane de euro.
„Finanțarea HyperPV de către Consiliul European pentru Inovare, unul dintre cele mai competitive acceleratoare din Europa, reprezintă o recunoaștere a inovației propuse de Amsimcel. HyperPV va consolida ecosistemul european al semiconductorilor, aducând soluția optimă atât de necesară și rezolvând blocajele din fluxurile existente de proiectare a cipurilor. Am făcut primul pas pentru a pune România pe harta EDA globală, deoarece companiile globale vor beneficia de această soluție pentru a-și accelera producția de cipuri și pentru a lansa rapid pe piață noi produse electronice”, a declarat Cătălin Țugui Co-Fondator & CEO, AMSIMCEL potrivit StartupCafe.ro.
Amsimcel a fost fondat în 2017 în România de Cătălin Ţugui (38 de ani), Co-Fondator, CEO & Physical Design Verification Engineer, Emanuel Dogaru (35 de ani), Co-Fondator & CTO, Gabriel Donici (38 de ani), Co-Fondator & Advisor, Anca Marcu (35 de ani), CFO, expert financiar certificat ACCA, cu experienţă executivă anterioară în start-up-uri şi în domeniul bancar.
Compania se va extinde printr-o finanţare CEI totală de 2,5 milioane euro sub formă de grant, la care se vor adăuga 1,1 milioane euro sub formă de capital propriu, cofinanţată de o rundă suplimentară de investiţii de 1,2 milioane euro susţinută de investitori existenţi şi noi. Această finanțare va fi folosită pentru dezvoltarea companiei, finalizarea dezvoltării produsului, comercializarea şi îmbunătăţirea comercială şi extinderea pieţei.
De la lansarea CEI în martie 2021, peste 7.000 de start-up-uriși IMM-uri și-au trimis ideile și peste 4.000 au depus cereri complete. Întreprinderile anunțate astăzi s-au numărat printre cele 1.006 care au fost invitate la interviu după al doilea termen din 2022, 15 iunie, și se alătură celor 238 pe care CEI le-a selectat pentru finanțare în 2021 și 2022.