Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, tragedia s-a produs în această dimineață, într-o locuință de pe strada Surduc (zona Sebastian), din București. Printr-un apel la 112, efectuat la ora 5.30, s-a solicitat intervenția pompierilor, dar când au ajuns incendiul fusese stins. Patul pe care dormeau cei trei copii s-a aprins, iar aceștia muriseră intoxcați cu fum. Patru ambulanțe SMURD au fost ajuns la fața locului, însă manevrele de resuscitare s-au dovedit inutile, fiind constatat decesul celor trei copii cu vârste de 2, 3 și 6 ani.
Oamenii legii desfășoară o cercetare penală pentru a stabili cauzele producerii incendiului și decasului celor trei frați. Pompierii spun în postarea de pe rețeaua de socializare că incendiul a pornit de la o instalație de încălzire improvizată.
Redăm mai jos mesajul integral al IGSU:
“Ajung la urechile noastre multe tragedii, dar intervenția din această dimineață ne-a rupt sufletul.
Ce poate fi mai tragic de atât… trei frați, de 2, 3 și 6 ani, au fost găsiți intoxicați cu fum, în București.
Cei trei copii nu au mai putut fi salvați…
Pe fondul lipsei de supraveghere, copiii au devenit principalele victime ale incendiilor produse la locuințe. În cele mai multe situații, ei nu pot aprecia pericolele din jur și le lipsește puterea de a se salva din calea focului.
IGSU face apel la părinți să manifeste prudență maximă în această perioadă și să respecte regulile de prevenire a incendiilor.
Pentru ca astfel de situaţii tragice să nu se mai producă, readucem în atenţia opiniei publice importanţa supravegherii copiilor, precum şi necesitatea respectării principalelor reguli de apărare împotriva incendiilor la locuinţe:
Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;
Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;
Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;
Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat; aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, obligatoriu înainte de începerea sezonului rece.
Apelați la rude sau vecini atunci când sunteți nevoiți să părăsiți locuința, chiar și pentru o perioadă scurtă!
Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău! Ești direct responsabil pentru asta!”