Simularea probelor scrise ale examenului de evaluare începe luni – 20 martie cu proba scrisă la limba și literatura română, iar marți – 21 martie se va desfășura proba scrisă la matematică.
În județul Suceava, pentru susținerea probelor sunt înscriși 7.110 elevi.
Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 162 de centre de examen.
Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.
“Conform procedurii cu privire la egalizarea șanselor, au fost aprobate 18 solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale, în toate cazurile fiind vorba de prelungirea timpului de lucru cu maxim 2 ore, la care se adaugă și alte proceduri suplimentare pentru 11 dintre cei 18 elevi: susținerea probelor cu suportul interpreților limbajului mimico-gestual pentru 5 elevi, dispozitiv de monitorizare a glicemiei, pompă de insulină, glucometru și telefon mobil pentru 3 elevi, susținerea probelor de examen în săli de clasă diferite pentru 3 elevi, dintre care un elev beneficiază și de prezența unui însoțitor și utilizarea de materiale compensatorii (tabele cu formule) și instrumente compensatorii (calculator), iar un elev beneficiază și de prezența unui însoțitor și transmiterea subiectelor prin dictare directă de către unul dintre profesorii asistenți.
Rezultatele obținute de elevi sunt comunicate acestora, pe 29 martie și analizate prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare”, a anunțat Inspectoratul Școlar Suceava.
Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, cu excepția cazului în care elevul solicită în scris acest lucru.
BEATRICE OȘEAN