Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților este informat, pe adresa de e-mail raspunsulierarhului@arhiepiscopiasucevei.ro, în legătură cu organizarea deficitară a unui eveniment cultural propriu.
Un localnic implicat în această acțiune spune că “am stat împreună cu copiii noștri peste 5 ore în soare și nemâncați pentru că programul de la Muzeul Satului Bucovinean nu a fost nici bine organizat și nici respectat.
Am fost chemați să vedem cum alții primesc câte 4 rânduri de cadouri și copiii noștri nu?
Au primit profesorii și preoții diplome și icoane și copiii noștri au plecat plângând pentru că au stat atâtea ore acolo fără să fie măcar urcați pe scenă, dacă nu și premiați?
Câți bani s-au cheltuit cu toată activitatea aceasta, din buzunarul cui, de ce nu i-ați chemat acolo pe copiii săraci, care n-au văzut niciodată cetatea și muzeul?
Era mai de folos decât să urce pe scenă preoteasa și preotul de la Comănești, cu copiii în brațe și să ne spună că ei reprezintă centrul de tineret.
Cei mai mulți sunt copii din școli și nu din parohii, folosiți și trași în toate direcțiile așa cum dorește consilierul dumneavoastră.
Dacă tot ne-au purtat pe drum până la Suceava, măcar să le fi dat câte o carte fiecăruia.
Unii au primit premii, icoane, cărți și diplome și alții chiar nimic.
Îi învățați că așa e în viață – unii la altar și alții pe hotar.
Pe ce criterii s-au dat premiile, de ce s-a ținut cont, ce-i recomandă pe membrii juriului?
Ne-au cântat jumătate de oră cei de la Oastea Domnului, care-i legătura lor cu tradiția străveche din satele noastre și ostași?”
Răspunsul lui Calinic este scurt și neconvingător: “Fiind prima ediție, unele stângăcii au fost inevitabile, probabil ca la a doua ediție organizatorii vor fi mult mai atenți la detalii”.
ÎPS nu a catadicsit să spună cine sunt organizatorii evenimentului nenominalizat și nici care au fost costurile de “producție”.