În perioada 15-17 iunie, trei echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava au participat la cea de-a IX-a ediție a competiției naționale “Ecotrophelia”, care s-a desfășurat la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România.
Studenții suceveni au prezentat trei produse alimentare: echipa InnoCandy (Andrei Boldea, Andrei Toma, Ion Preda, Sabina Dobrincu, Ana Colnicianu, coordonați de șef lucr.dr.ing. Amelia Buculei) – praline fără zahăr cu afine, zmeură, soc, răchițele și coacăze; echipa JulfFit (Balla Klausz, Emilia Ceomeică, Alina Tofan, Georgian Cârșmariu, Vlad Monor, coordonați de șef lucr.dr.ing. Anca Gâtlan și asist. univ.dr.ing. Florin Ursachi) – baton proteic vegan bazat pe reinterpretarea julfei tradiționale, iar echipa Color-gris (Bianca Harasemiuc, Alexandra Miron, Raluca Loghin, Sabrina Agafiței, Valentin Ababei, coordonați de șef lucr.dr.ing. Sergiu Pădureț) – mix de grisine bazate pe subproduse din industria alimentară.
Echipa InnoCandy a obținut premiul 3, iar echipa JulfFit premiul “Food Taste Award” din partea companiei Expergo România.
Juriul competiției a fost format din specialiști din industria alimentară.
BEATRICE OȘEAN