* instalaţia de apă şi pompele au fost furate în totalitate
Inaugurată cu mare fast în anul 1984 de oficialităţile comuniste de la acea vreme, piaţa Nada Florilor nu mai este decât o palidă imagine a ceea ce s-a dorit a fi centrul celui de-al doilea oraş ca importanţă din judeţ.
Plăcile de marmură crăpate, băncile murdare şi fântâna arteziană nefuncţională au devenit nu numai o obişnuinţă pentru localnici, ci şi o nouă dovadă de incapacitate a administraţiilor din ultimii ani.
Primarul CĂTĂLIN COMAN a spus recent la o conferință de presă desfășurată în Suceava, că nu are nici o vină pentru actuala stare de lucruri şi că a fost neplăcut surpins când a constatat lipsa dotărilor fântânii arteziene.
“Sună hazliu, dar când am vrut să dăm drumul fântânii, am văzut că tot ce era în pământ s-a furat.
Fântâna arteziană este doar deasupra, dedesubt nu mai este nimic, nici măcar un milimetru de ţeavă.
Eu aşa am găsit-o vara trecută, când am vrut să o pornim“ a precizat COMAN, care a adăugat că nu are amănunte în legătură cu acţiunile Poliţiei de depistare a hoţilor.
Dan PASCARU
Ziarul de pe Net
trebuie sa stam linistiti in privinta asta pentru ca primarul are planuri mari in cu piata si implicit cu fantana . chiar primarul a zis ca va face o parcare subterana in piata si cu siguranta , noi, care speram ca totusi nu va disparea piata (chiar si asa cum este acum), vom avea marea surpriza sa vedem ca nu va mai exista nici o piata in urma amenajarii unei parcari subterane. cu piata asta au toti primarii o problema; vor neaparat sa o transforme in parcare. si fostul primar TOFAN a dorit sa faca din piata o parcare dar, la acel moment a fost un consilier care a reusit sa impiedice lucrul asta. toti vor sa strice piata, ei nu stiu probabil ca o piata ca loc de intalnire a cetatenilor pentru diverse evenimente , a existat in fiecare localitate din lume inca din cele mai vechi timpuri. asa ca primarul mai bine s-ar limita doar la renovarea pietei si nu la desfiintarea ei folosind ca paravan o parcare subterana.
Ai spune că Coman a venit în Fălticeni direct din sudul Argentinei taman în ajunul instalării în funcţia de primar. Nu este prima dată când Coman nu ştie, nu cunoaşte, nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat în Fălticeni înainte de fix 25 iunie 2012. Peste câţiva ani şi câţiva ani, şcolarii vor învăţa că istoria locală se împarte în trei epoci: ante-comanistă, comanistă şi post-comanistă. Şi că timpul la Fălticeni a curs (î.Co), a stat puţin pe loc şi a curs din nou (d.Co).