Toamna acestui an a venit cu spații nou-amenajate pentru Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, de care vor beneficia atât elevii, cât și profesorii instituției de învățământ. Asociația ”Educație, Joc, Sens” continuă seria reamenajărilor sălilor de clasă, eficientizând procesul educativ-instructiv.
În ultimii doi ani, Asociația ”Educație, Joc, Sens” s-a ocupat de reamenajarea în totalitate a 5 săli de clasă, transformându-le în săli SMART, a unui Laborator de Robotică și a unui ”English Lab” de la Colegiul Național ”Nicu Gane” din Fălticeni, dotând aceste săli cu tot echipamentul necesar digitalizării procesului de învățare: table SMART, videoproiectoare, SMART TV, tablete grafice, whiteboard, sisteme audio performante.
La Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” din Suceava ideea de reamenjare a fost foarte bine primită, motiv pentru care Asociația”Educație, Joc, Sens” își va îndrepta și următoarele proiecte spre această clădire patrimoniu a județului, astfel încât elevii să beneficieze de cele mai inovative și moderne săli de clasă, săli SMART cu adevărat.
”În numele elevilor Colegiului Național ”Ștefan cel Mare”, Suceava, mulțumim Asociației ”Educație, Joc, Sens” pentru generoasa dotare a unor spații care, evident, vor căpăta plus-valoare în cadrul procesului instructiv-educativ aferent. Am reamenajat sala ”Profesor Gheorghe Marchitan”, locul unde cei mai talentați matematicieni se pregătesc pentru competiții care au înnobilat mereu vitrina cu trofee a instituției, am transformat vechea săliță de sport, 1995, în ceva ce se va apropia de o sală hub educațional și am modernizat o sală destinată repetițiilor Coralei ”Ciprian Porumbescu” care are un palmares internațional de invidiat, dar și talentelor în arta plastică.”—a declarat domnul director al Colegiului Național ”Ștefan cel Mare.”, Suceava, prof. de matematică Dan Popescu.
Mobilier cu personalitate, alcătuit din scaune ergonomice rotative, scaune de conferință, dulapuri de depozitare, mini-biblioteci, birouri pentru două persoane, coșuri pentru colectare selectivă au schimbat cu totul atmosfera în spațiile existente, transformându-le într-un mediu în care îți dorești să-ți desfășori atât activitățile școlare, cât și cele extrașcolare.
”Ne-am fi dorit mult ca proiectul acesta îndrăzneț, cu reamenajarea sălilor de clasă și transformarea lor în săli SMART să continue la Colegiul Național “Nicu Gane”, unde am reușit să dotăm corespunzător 5 săli de clasă SMART, un cabinet de Robotică și un English Lab. Nu cunoaștem cu exactitate motivele pentru care ne-a fost amânată, inițial, aprobarea cererii de reamenajare. Cert este că noi elevi din sistemul educațional românesc de stat se bucură și apreciază condițiile create de către Asociația noastră. Împreună cu colega mea, prof. Anca Șoldănescu, respectăm faptul că entuziasmului nostru i s-a conferit încredere la Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava, prin intermediul domnului director Dan Popescu, iar cadrele didactice și elevii se vor bucura de dotările pe care Asociația “Educație, Joc, Sens” a reușit să le ofere la acest început de an școlar.” –a ținut să precizeze prof. Dana Anton, fondatoarea Asociației ”Educație, Joc, Sens”.
Proiectele SMART vor continua și vor lua noi forme, pentru că elevii sunt încântați de fiecare dată când pășesc în sălile renovate și dotate cu aparatură digitală.
Persoanele sau societățile interesate să facă donații, sponsorizări sau să contribuie la desfășurarea activităților Asociației „EDUCAȚIE, JOC, SENS”, pot lua legătura cu prof. Dana Anton, la adresa de e-mail danaanton79@yahoo.com sau pot face donații în contul RO79BRDE340SV83966573400.
***
Despre Asociația „EDUCAȚIE, JOC, SENS”
Începând cu luna februarie 2022, Asociația „EDUCAȚIE, JOC, SENS” și-a început activitatea la Fălticeni, fiind fondată de Dana Anton, profesor de limba engleză și de Anca Șoldănescu, profesor de arte plastice. Prin intermediul acestei entități juridice, cele două cadre didactice și-au propus să ducă mai departe proiectele educaționale inițiate în toamna anului trecut, având drept scop principal dezvoltarea diferitelor activități de învățare şi joc pentru tineri, pentru a stimula potenţialul lor creativ.
De asemenea, acestea își propun ca prin intermediul asociației să realizeze noi proiecte de modernizare a infrastructurii școlare și să ofere burse sau diverse obiecte promoționale pentru elevii care se implică în activități și proiecte de educație non-formală.