Poliţiștii judiciariști din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au continuat cercetările într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul prestărilor de servicii de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, și în care sunt implicate firmele familiei Pandelea din municipiul Fălticeni, Autoxor SRL și Amator Serv SRL. Reamintim faptul că firma Autoxor SRL este implicată și în dosarul “Fabricii de permise” din județul Suceava, iar administratorul Silviu Pandelea a fost arestat preventiv pe perioada cercetărilor. De asemenea, el a fost trimis în judecată, împreună cu mai multe persoane, într-un dosar privind “constituirea unui grup infracţional organizat”.
De această dată este vorba despre un dosar in rem, care presupune începerea urmăririi penale cu privire la fapte și nu s-a stabilit vinovăția vreunei persoane.
Miercuri, 29 mai 2024, ca urmare a obţinerii mandatelor de percheziţie emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava, au fost efectuate un număr de cinci percheziții domiciliare în localitățile Suceava, Fălticeni şi Fântâna Mare din jud. Suceava. Potrivit informațiilor noastre, descinderile au vizat sediile și punctele de lucru ale firmelor Autoxor SRL și Amator Serv SRL, precum și domiciliul familiei din comuna Fântâna Mare.
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, din probele administrate până la acest moment “mai multe persoane fizice au acționat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin neînregistrarea în contabilitate, a tuturor veniturilor obținute ca urmare a desfășurării activităților specifice școlilor de șoferi, prin intermediul a două societăți comerciale.”
“Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, necesare în vederea documentării întregii activități infracționale (înscrisuri, documente contabile, unități de stocare date), precum și pentru stabilirea valorii exacte a prejudiciului cauzat. (..) Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Prejudiciul estimat în cauză este de 828.782 lei.