Era doar o altă dimineață de toamnă și, în timp ce ne plimbam pe străzi, frunzele ardeau de culori precum mov, portocaliu și galben auriu și suflau ușor în vânt doar pentru a se așeza și a fi strivite sub picioarele trecătorilor. În noaptea aceea, în timp ce ne cuibăream în paturile noastre călduroase, am primit o veste care ne-a zguduit existența, o veste care a lovit orice speranță sau încheiere la fel de tare ca un zid de cărămidă pe fețele noastre: bunicul nostru, soarele care strălucea mereu în viețile noastre, simbolul unității în familia noastră, se stinsese și plecase pentru totdeauna din această lume după ce luptase cu o boala dificila care pusese atât de mult stăpânire pe el. În timp ce pumni de durere ascuțită și disperare ne săpau inimile gândindu-ne la pierderea celui care ne-a îndrumat, care ne-a modelat caracterele, care ne-a deschis ușile în această viață, ne-am amintit de el în momentele fericite pe care le trăiam într-o familie pe care o prețuia și numai gândul la asta și la pescuitul cu undițele și la excursiile pe care le facem impreuna.
Decizia unei firme de pompe funebre nu a fost una ușoară pentru noi. Am căutat o agenție care să ne ajute să organizăm logistica înmormântării și, în același timp, să găsim angajați și oameni care să fie înțelegători, atenți și să ne susțină în momente atât de dificile. Ne-am dorit o companie care să angajeze oameni foarte profesioniști, care să nu fie doar furnizori de informații, ci și reprezentanți emoționali și spirituali. Cu toate acestea, procesul a fost foarte emoțional, iar alegerile făcute pe parcurs nu au fost ușoare, așa că ceea ce căutam la o astfel de companie era simpatie, calitate și excelență. Cel mai important, am vrut să putem simți ajutorul și grija atunci când alegem o casă funerară.
Ce am căutat în alegerea firmei de servicii funerare?
Primul nostru criteriu a fost empatia și profesionalismul. Într-o discuție cu directorul funerar, am simțit o conexiune umană reală; el nu doar că ne-a ascultat, dar a și anticipat întrebările noastre, ghidându-ne cu blândețe prin opțiunile disponibile. Ne-a explicat despre diferitele pachete funerare, oferindu-ne flexibilitatea de a alege ce era mai potrivit pentru a onora memoria bunicului. Un alt aspect important a fost personalizarea serviciilor.
Bunicul meu iubea muzica clasică, așa că am vrut ca muzica de la ceremonie să reflecte această pasiune. Firma aleasă ne-a permis să personalizăm fiecare detaliu, de la muzica de fundal până la florile preferate ale bunicului, crini albi și violete. Suportul post-serviciu a fost, de asemenea, un factor decisiv. Firma pe care am ales-o ne-a oferit consiliere în doliu și ne-a ajutat să navigăm prin procesele administrative post-funerare, ceea ce ne-a ușurat mult povara.
Privind în urmă la zilele trecute, nu putem să nu ne amintim cât de necesar a fost să alegem o casă funerară care să ne arate cel mai mare respect, compasiune profundă și cel mai înalt nivel de profesionalism posibil. Această experiență revelatoare de a face aranjamente pentru serviciile funerare ne-a făcut să ne gândim profund cât de important a fost pentru noi să ai pe cineva care sa te ajute, atunci când tot ce poți simți este durerea care te consumă.
Am ajuns, de asemenea, să învățăm cât de crucial a fost pentru membrii personalului casei funerare nu numai să ne facă să ne simțim confortabil cu privire la discutarea celor plecați, dar, de asemenea, să ne ajute în orice moment.
Dacă vă aflați în situația de a alege o firmă de înmormântare, gândiți-vă la ce este mai important pentru voi: empatia, personalizarea și suportul continuu. Aceste elemente pot face diferența în modul în care vă veți aminti de ultimul omagiu adus persoanei dragi. Pentru noi, alegerea a fost una care a adus un strop de alinare în mijlocul durerii, permițându-ne să ne concentrăm pe celebrarea vieții bunicului, nu doar pe tristețea despărțirii.