Serviciul Salvamont Suceava informează că, în zona montană a județului, mai există zăpadă în zonele cu altitudine de peste 1.600 de metri, respectiv în masivul Călimani, acolo unde vântul a viscolit-o (de regulă la limitele dintre pădure și golul alpin) sau pe jgheaburi, unde grosimea stratului de zăpadă a fost foarte mare.
Accesul auto din Gura Haitii spre exploatarea Călimani este accesibil pentru autovehiculele cu tracțiune simplă doar până la punctul de informare al Parcului Național Călimani și cu tracțiune integrală până în parcarea din fosta exploatare.
Accesul auto către Schitul 12 Apostoli este recomandat cu autovehicule cu tractiune integrală.
Salvamont transmite că “traseele montane, exceptând cele menționate mai jos, sunt recomandate doar celor cu experiență și echipați corespunzător.
Luați în considerare atenționările de vreme rea, porniți în drumeție echipaţi corespunzător: ghete, parazăpezi, jachetă de vânt, polar, rucsac, căciulă, apă, mâncare, ochelari, mănuși și informați-vă dacă traseul ce urmează să fie abordat este accesibil pentru nivelul de pregătire și care sunt condițiile de pe traseu.
Nu sunt recomandate, în continuare, următoarele trasee montane:
-în masivul Călimani: traseul marcat cu puct roșu între șaua Negoiu și Poiana Izvoarele; traseul marcat cu punct albastru între Gura Haitii și vf. Călimaniul Cerbului și traseul marcat cu cruce roșie – Poiana Izvoarelor – Coada Pietrosului.
-în masivul Rarău – Giumalău: traseul marcat cu cruce galbenă între Izvorul Limpedea – Rarău și traseul marcat cu cruce roșie între Polița Caprelor și cabana Giumalău”.
DANIEL BOGHIȚA