Inspectorii sanitari veterinari suceveni derulează controale în întreg judeţul pentru a preîntâmpina cazurile de toxiinfecţii alimentare.
Verificările vizează, în special, comercializarea produselor din carne în pieţe, târguri şi oboare, precum şi modul de transport şi depozitare.
Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare, IOAN CORDUNEANU, declară că o atenţie deosebită este acordată magazinelor, restaurantelor şi pensiunilor care vor avea un flux crescut de clienţi.
El reaminteşte că tăranii nu au voie să vândă carnea porcilor crescuţi în propriile gospodării, aceasta fiind destinată exclusiv consumului propriu.
„La circumscripţii avem asigurată permanenţa în funcţionare, prin afişarea programului de lucru, a numerelor de telefon şi a materialelor informative.
Am reinstruit personalul şi, cu sprijinul circumscripţiilor zonale, am efectuat 186 de controale la măcelării, magazine, restaurante, cantine şi hipermarketuri.
Angajaţii noştri au dat, până la sfârşitul săptămânii trecute, 3 amenzi în valoare de 3.200 lei şi 12 avertismente.
Crescătorii particulari au efectuat 976 de examene trichineloscopice, o cifră superioară faţă de anul trecut” a menţionat CORDUNEANU.
Dan PASCARU
Ziarul de pe Net